Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı’nda önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Samimi bir atmosferde geçen görüşmede, bölge çiftçisinin yaşadığı ekonomik ve yapısal sorunlar masaya yatırıldı.

Eyyüpoğlu, memleketinde Eyyup Elmalı’yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirperverliği için teşekkür etti.
“Misafirperverliğiniz İçin Teşekkür Ediyorum”
Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Başkanım, misafirperverliğiniz ve samimi karşılamanız için teşekkür ediyorum. Selam ve muhabbetlerimle.”
Eyyüpoğlu’nun ziyareti, yalnızca bir nezaket buluşması değil; aynı zamanda üreticilerin yaşadığı sorunların doğrudan yerinde dinlendiği bir temas olarak değerlendirildi.

Çiftçilerin Kredi Sorunu Gündemdeydi
Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanlığı’nda gerçekleşen görüşmede, özellikle krediye erişim konusu ön plana çıktı. Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, üreticilerin yaşadığı finansman sıkıntılarını açık bir dille ifade etti.
Elmalı, SGK primi ve vergi borcu bulunan çiftçilere kredi verilmemesinin üretimi durma noktasına getirdiğini belirterek şu açıklamada bulundu:
“SGK prim ve vergi borcu olan çiftçilerimize kredi verilmiyor. Bu uygulamaya son verilmelidir. 2025 yılı üreticilerimiz için adeta felaket yılı oldu. Kuraklıktan ve şap hastalığından zarar gören çiftçilerimiz kredi kullanamıyor. Bu engeller kaldırılmalı.”

Kuraklık ve Şap Hastalığı Çiftçiyi Zorladı
2025 yılı boyunca etkili olan kuraklık ve hayvancılığı doğrudan etkileyen şap hastalığı, üreticilerin hem verim kaybı yaşamasına hem de ekonomik anlamda ciddi zarara uğramasına neden oldu. Zarar gören üreticilerin krediye erişememesi ise tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından risk oluşturuyor.
Elmalı, üretimin devamlılığı için finansman desteğinin şart olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin gıda güvenliğini sağlayan çiftçilerimizin krediye kolay ulaşması sağlanmalı. Üretimin devam etmesi için bu hayati önem taşımaktadır” dedi.

Gıda Güvenliği Vurgusu
Ziyarette öne çıkan bir diğer başlık ise gıda güvenliği oldu. Tarımsal üretimin sekteye uğramasının sadece üreticiyi değil, ülke genelindeki gıda arzını da etkileyebileceğine dikkat çekildi.
Ziyaret günün anısına çektirilen fotoğrafla sona ererken, Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eyyup Elmalı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.




