Gebze'deki Osmanlı izleri anlatıldı

Mimarlık ve Güzel Sanatlar Topluluğu fiziksel çevremizi biçimlendiren ve somut kültürel mirasımızı oluşturan anıtsal ve sivil mimarlık örneklerini, konularının da yer aldığı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Müderrisoğlu’nun konuk olduğu “Bir Osmanlı Kenti Gebze-Çoban Mustafa Paşa Külliyesi” konulu söyleşide Osmanlı kentinin merkezini oluşturan cami, türbe, han, hamam, sıbyan mektebi, medrese, imarethane ve tabhane gibi anıtsal yapılardan oluşan bir külliyenin mimarisi, tarihsel süreç içerisinde önemli ulaşım yolları üzerinde kalan ve geçmişten günümüze aktif olarak kullanılan Gebze yerleşimi ve Çoban Mustafa Paşa Külliyesi örneğinde tartışıldı.
Bozok Üniversitesi’nin farklı fakültelerinden öğretim üyeleri, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Topluluğu üyeleri ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi sonunda konu ile ilgili sorular cevaplanarak öğrencilere kültürel miras ve mimarlık tarihine ilişkin bilgiler verildi. Mimarlık ve Güzel Sanatlar Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Belgin Dikmen öğrencilerin üniversitede aldıkları formel eğitim kadar; gezi, söyleşi, panel vb. etkinlikleri de önemsediklerini ve öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda eğitim sürecini destekleyecek etkinlikler yapmayı sürdüreceklerini belirtti.

22 Kas 2017 - 11:34 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi