Yetkililer, bölgede yapılan incelemelerde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladı.

Yozgat İl Özel İdaresi Yatırımlarıyla Hız Kesmeden İlerliyor: Bütçesi 3 Katına Çıktı!
Yozgat İl Özel İdaresi Yatırımlarıyla Hız Kesmeden İlerliyor: Bütçesi 3 Katına Çıktı!
İçeriği Görüntüle

Gece saat 03.35 sularında Tokat’ın Niksar ilçesi merkezli 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedilirken, özellikle Yozgat’ın bazı ilçelerinde vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Deprem, Yozgat’ın Kadışehri, Aydıncık ve Çekerek ilçelerinde de hissedildi. Sarsıntının ardından vatandaşlar tedbir amaçlı evlerinden çıkarak bir süre açık alanlarda bekledi.

Afad Sahada (1)

AFAD ve Jandarma Ekipleri Sahada

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından ekiplerin hızla sahaya yönlendirildiği bildirildi.

AFAD ve Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin hem depremin ilk anlarında hem de günün aydınlanmasıyla birlikte bölgede detaylı tarama çalışmaları başlattığı ifade edildi. Yapılan incelemelerde şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin olumsuz bir durumun tespit edilmediği kaydedildi.

Afad Sahada (3)

Açıklamada, “Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sahada gerekli kontroller yapılmış olup şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk gözlemlenmemiştir” ifadelerine yer verildi.