TÜBAF heyetiyle yapılan görüşmede, Türkiye’deki medya mensuplarının karşılaştığı güncel sorunlar, yerel basının desteklenmesi, basın özgürlüğü ve etik gazetecilik ilkeleri üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

TÜBAF Başkanı Sinan Burhan, yerel basının daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak Anadolu’daki gazetecilerin karşılaştığı zorlukları aktardı.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’in Acı Günü: Annesi 92 Yaşında Vefat Etti
TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’in Acı Günü: Annesi 92 Yaşında Vefat Etti
İçeriği Görüntüle

Hasan Basri Yalçın’dan Basın Özgürlüğü Vurgusu

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasan Basri Yalçın, medya ve ifade özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirtti.

İş Birliği ve Teşekkür Mesajı

TÜBAF Başkanı Sinan Burhan, kamu kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Sayın Yalçın’a hem basına verdiği değer hem de bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaret Hediye Takdimi ve Hatıra Fotoğrafı ile Sona Erdi

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Türkiye Basın Federasyonu’nun Hasan Basri Yalçın ziyareti, yerel medyanın güçlendirilmesi ve basın özgürlüğünün desteklenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Muhabir: Kadir Görgülü