Federasyon Başkanı Mustafa Hakan Bektaş, amatör spor camiasını yakından ilgilendiren genel kurulun Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Gençlik Merkezi’nde yapılacağını duyurdu.

U18 Takımları Yozgat’ta Buluşuyor
U18 Takımları Yozgat’ta Buluşuyor
İçeriği Görüntüle

Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurula Hazırlanıyor

Yozgat’ta amatör sporun çatı kuruluşu olan Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), yeni dönem yönetiminin belirleneceği 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı için hazırlıklarını tamamladı.

Federasyon Başkanı Mustafa Hakan Bektaş tarafından yapılan açıklamada, genel kurulun yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda federasyon tüzüğüne uygun şekilde gerçekleştirileceği bildirildi.

Hakan Bektaş-2

Seçimli Genel Kurul 28 Haziran’da Yapılacak

Yozgat ASKF’nin seçimli olağan genel kurulu, 28 Haziran 2026 Pazar günü saat 10.00’da Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek.

Genel kurulda federasyonun yeni dönem yönetim kadrolarının belirlenmesinin yanı sıra faaliyet raporları, mali tablolar ve geleceğe yönelik planlamalar da delegelerin değerlendirmesine sunulacak.

İlk Toplantıda Çoğunluk Sağlanamazsa İkinci Oturum 5 Temmuz’da

Federasyon tarafından yapılan duyuruda, ilk toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması durumunda ikinci toplantının 5 Temmuz 2026 Pazar günü yine saat 10.00’da aynı salonda gerçekleştirileceği belirtildi.

İkinci toplantının, mevzuat gereği çoğunluk şartı aranmaksızın yapılacağı ifade edildi.

Yeni Yönetim ve TASKK Delegeleri Belirlenecek

Genel kurulun en önemli gündem maddeleri arasında federasyonun zorunlu organlarının seçimi yer alıyor. Delegeler, yeni dönemde görev yapacak yönetim, denetleme ve disiplin kurullarının belirlenmesi için oy kullanacak.

Ayrıca Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) delegelerinin seçimi de genel kurul kapsamında gerçekleştirilecek.

Tüzük Değişikliği ve Mali Raporlar Görüşülecek

Toplantıda federasyonun faaliyet raporları ile birlikte mali raporlar da delegelerin onayına sunulacak. Bunun yanı sıra tüzük değişikliğine ilişkin maddeler görüşülerek karara bağlanacak.

Yönetim kuruluna, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren federasyon, konfederasyon, vakıf ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üyelik veya üyelikten ayrılma konusunda yetki verilmesi de gündemde yer alacak.

Amatör Sporun Geleceği Masaya Yatırılacak

Yozgat’ta faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin temsilcilerini bir araya getirecek genel kurulda, kent sporunun mevcut durumu ve geleceğe yönelik hedefler de değerlendirilecek.

Federasyon yetkilileri, amatör sporun gelişimine katkı sağlayacak yeni projeler, kulüplerin ihtiyaçları ve sporun tabana yayılması konusunda görüş alışverişinde bulunulacağını belirtti.

Başkan Bektaş’tan Delegelere Çağrı

Yozgat ASKF Başkanı Mustafa Hakan Bektaş, genel kurulun amatör spor camiası açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak tüm delegeleri toplantıya katılmaya davet etti.

Bektaş, alınacak kararların Yozgat’taki amatör spor faaliyetlerinin gelişimine katkı sağlayacağını ifade ederek, federasyonun yeni dönemde de spor kulüplerinin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Muhabir: Kadir Görgülü