Prof. Dr. Temel, söyleşisinde mikroplastiklerin canlı sağlığı üzerindeki tehlikeleri, günlük yaşamda kullanılan plastiklerin çevreye verdiği zararlar ve bu alışkanlıkların nasıl azaltılabileceği gibi önemli konulara değindi. Konuşmasında, öğrencilerin ilgisini çekmek amacıyla deneysel veriler, görseller ve günlük yaşamdan örnekler sundu. Mikroplastiklerin çevreye olan etkileri konusunda öğrencilerle etkileşimli bir şekilde bilgi alışverişinde bulunarak, bilimin önemini vurguladı.
Farkındalık sağladı
Söyleşi sırasında öğrenciler, konuya olan ilgilerini yoğun sorularla gösterdi ve çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren nasıl geliştirilebileceği üzerine fikirler ortaya koydu. Etkinlik, bilim ve çevre konusunda öğrencilerde farkındalık sağlamayı başardı.
Programın sonunda, Okul Müdürü Sadullah Genç, etkinlikte emeği geçen TÜBİTAK’a ve Prof. Dr. Hamdi Temel’e teşekkür etti. Genç, “Bugün burada bilimle buluşan her bir öğrencimiz, yarının bilinçli bireyidir. Sayın hocamıza ve TÜBİTAK’a bu kıymetli katkıları için okul camiamız adına teşekkür ediyorum” dedi.
Söyleşi sonrası öğrenciler, Prof. Dr. Temel’e kendi elleriyle çiçek takdim ederken, okul yönetimi de Prof. Dr. Temel’e plaket ve teşekkür belgesi sundu. Program, alkışlar eşliğinde hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.