Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, 26 Ocak Pazar günü idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla Çamlık Medya ekibine önemli açıklamalarda bulundu.

Gülden, üç aylar içerisinde yer alan bu mübarek gecenin, ibadet, tefekkür ve dualarla değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Pazar Günü Miraç Kandili İdrak Edilecek

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, “Üç ayların manevi iklimine 28 gün önce girdik. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını bir şeref olarak adlandırıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Regaip Kandili’ni coşkuyla kutladık. Şimdi ise Miraç Kandili’ni idrak etmeye hazırlanıyoruz” dedi.

Yozgat’ta Kapanan Yerleşim Yolları Tamamen Açıldı Yozgat’ta Kapanan Yerleşim Yolları Tamamen Açıldı

Miraç’ı Dualarla Ve Namazla Yaşayacağız

Müftü Gülden, Miraç Kandili’nin Hz. Peygamber (S.A.V) için büyük bir yükseliş ve ilahi ikram gecesi olduğunu hatırlatarak, “Efendimiz, bu mübarek gecede rabbimizin huzuruna kabul edildi ve namaz ibadetini bize hediye olarak getirdi. Bizler de günlük namazlarımızda bu manevi yükselişi yaşıyoruz. Miraç gecesinde, namazla bu bilinci tazeleme fırsatı elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Camiler Tıklım Tıklım Dolsun

Miraç Kandili’nde camilerin dolması için çağrıda bulunan Gülden, “Bu mübarek gecede camilerimizde sohbetler, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve kasidelerle manevi bir atmosfer oluşturacağız. Yozgatlı kardeşlerimizi camilerimizi doldurmaya davet ediyoruz. Bu birliktelik ruhu, zorlukların üstesinden gelme ve kardeşlik bağlarını güçlendirme adına büyük bir fırsat sunacak” diye konuştu.

Hazırlıklı Gelinmeli

Gülden, kandil gecesine manevi bir hazırlıkla girilmesi gerektiğini belirterek, “Hemşehrilerimiz camilere gelirken Kelime-i Tevhid, salavat ve dualar okuyarak gelmeli. Hatimlerini tamamlayanlar, hatimlerini niyet ederek bu geceyi taçlandırabilir. Rabbimize kulluk arzımızı yaparken hem kendimiz için hem de toplumumuzun huzur ve dirliği için dua edelim” dedi.

Bu Geceyi Fırsata Çevirin

Müftü Gülden, Miraç Kandili’nin affedilme, hatalardan arınma ve manevi huzur bulma adına büyük bir fırsat sunduğunu ifade ederek, “Bu gece, hem kendimiz hem de milletimiz için bağışlanma dilemek, birlik ve dirliği pekiştirmek adına değerlendirilmeli. Camilerimizde hep birlikte bu manevi atmosferi yaşamak için tüm Yozgatlı kardeşlerimizi davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kandil Programları Camilerde Gerçekleşecek

Miraç Kandili dolayısıyla Yozgat genelindeki tüm camilerde Kur’an-ı Kerim tilavetleri, sohbetler ve dualar yapılacak. İl ve ilçelerdeki tüm Müslümanlar, camilerde bu manevi havayı paylaşarak Miraç Kandili’ni idrak edecek.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Miraç Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, bu mübarek geceyi en güzel şekilde değerlendirmenin önemine dikkat çekti.

Editör: Kadir Görgülü