Yozgat İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı üçüncü birleşim toplantısında, İl Özel İdaresi’nin 2025 yılı yatırım programı bütçesi kapsamında Saraykent ve Kadışehri ilçelerine ayrılan ödeneklerin güncel durumu meclis üyeleriyle paylaşıldı.

Toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ümüt Şahbaz tarafından hazırlanan rapor okunarak yatırımların gerçekleşme oranları hakkında detaylı bilgi verildi.

Rapora göre, İl Özel İdaresi’nin 2025 mali yılı bütçesinden Saraykent ilçesine toplam 6 milyon TL ödenek ayrıldı. Bu bütçe; köylerin altyapı, üstyapı ve enerji projelerinde kullanıldı.

Saraykent’e ayrılan ödeneklerin proje dağılımı şöyle açıklandı: Kanalizasyon yapım projeleri: 136 bin 320 TL, İçme suyu yapım projeleri: 400 bin TL, Köprü ve menfez yapım projeleri: 100 bin TL, 1.kat asfalt yapım projeleri: 2 milyon 263 bin 680 TL, ikinci kat asfalt yapım projeleri: 1 milyon 077 bin 788 TL, GES projeleri: 300 bin TL, Diğer köy alt ve üst yapı projeleri: 800 bin TL, Cari giderler: 1 milyon TL

Yapılan çalışmalar sonucunda Saraykent ilçesinde asfalt, kanalizasyon, köprü ve menfez projelerinde önemli ilerleme sağlandığı, ayrılan ödenekten halen bakiye bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Kadışehri’nde İçme Suyu ve GES Projeleri Tamamlandı

Kadışehri ilçesi için ise 2025 yılı yatırım bütçesinden toplam 4 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldığı belirtildi. Bu ödeneğin büyük bölümü içme suyu ve yenilenebilir enerji projelerinde kullanıldı.

Raporda yer alan bilgilere göre: Aşağıkızılöz Köyü’ne içme suyu yapımı: 837 bin 825 TL, Kabalı Köyü’ne GES projesi: 707 bin 855 TL, Ovacık Köyü’ne 100 m³ içme suyu deposu: 1 milyon 133 bin 653 TL, Örencik Köyü’ne 100 m³ içme suyu deposu ve GES projesi: 2 milyon 016 bin TL

Kilitli Parke ve Asfalt Kaplama Çalışmaları Yapıldı

Kadışehri ilçesinde ayrıca: Kilitli parke yapımı için 1 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldığı, bu kapsamda Buzluk, Çepni, Elmalıütüğü, Ovacık ve Gümüşsu köylerinde toplam 3.130 metrekare kilitli parke döşendiği, 2. kat asfalt kaplama projesi için 2 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldığı, Elmalıütüğü Köyü’nde 2 kilometrelik asfalt kaplama çalışmasının İl Özel İdaresi ekiplerince gerçekleştirildiği, Cari giderler için ayrılan 1 milyon TL’nin tamamının kullanıldığı yerinde yapılan incelemeler ve yetkililerden alınan bilgiler doğrultusunda tespit edildi.

Meclis Üyeleri Bilgilendirildi

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ümüt Şahbaz, yatırımların hem sahada yapılan incelemelerle hem de ilgili birimlerden alınan bilgilerle teyit edildiğini belirterek, 2025 yılı yatırım programının planlandığı şekilde ilerlediğini ifade etti.

Acil Sağlık Ekipleri Kadışehri’nde Hayat Kurtardı
Acil Sağlık Ekipleri Kadışehri’nde Hayat Kurtardı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Kadir Görgülü