Merkez İlçe jandarma ekipleri, bir köyde silah atıldığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan denetim ve incelemeler sonucunda iki şahıs suçüstü yakalandı ve üzerlerindeki silahlar rızaen teslim alındı. Ele geçirilen malzemeler arasında; 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 5 adet ses fişeği, 6 adet kuru sıkı fişeği bulundu.

Yenifakılı’da İş Yeri Kavgası ve Silah Ele Geçirildi

Yenifakılı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise bir iş yerinde çıkan kavganın borç-alacak anlaşmazlığından kaynaklandığını tespit etti. Olay sonrası bir şahsın av tüfeğiyle ateş ettiği belirlenirken, olay yerinde yapılan aramalarda; 1 adet av tüfeği, 2 adet boş kartuş, 1 adet bıçak muhafaza altına alındı.

25 İlde Silah Operasyonu: Yozgat Dahil 404 Şüpheli Yakalandı, Yüzlerce Silah Ele Geçirildi
25 İlde Silah Operasyonu: Yozgat Dahil 404 Şüpheli Yakalandı, Yüzlerce Silah Ele Geçirildi
İçeriği Görüntüle

Olaylarda Can Kaybı veya Yaralanma Olmadı

Her iki olayda da herhangi bir yaralanma meydana gelmedi. Jandarma ekipleri, vatandaşların güvenliği ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla olay yerinde gerekli tedbirleri aldı.

Jandarmadan Uyarı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, silahların yetkisiz kullanımının ciddi riskler oluşturduğunu hatırlatarak, vatandaşları ihbar hattı üzerinden şüpheli durumları bildirmeye çağırdı.