Belediye Başkanı Kazım Arslan, bölgede su bisikleti, tekne ve karavan turizmi projelerinin hayata geçirileceğini açıkladı.

Kirazlı Mesire Alanı’nda Kapsamlı Yenileme Çalışmaları
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye personeliyle birlikte Kirazlı Mesire Alanı ve Kamp Merkezi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Bölgede gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği sırasında açıklamalarda bulunan Arslan, alanın güvenlik ve kullanım açısından önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade etti.
Kirazlı Göleti çevresinde yapılan düzenlemelerle birlikte bölgenin hem sosyal yaşam hem de turizm açısından daha cazip hale getirildiği belirtildi.

Güvenlik ve Çevre Düzenlemesi Ön Planda
Başkan Arslan, gölet çevresindeki ormanlık alanın geçmişte olumsuz kullanımlara sahne olduğunu hatırlatarak, son dönemde yapılan çalışmalarla bölgenin yeniden güvenli hale getirildiğini söyledi.
Son iki ayda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Arslan, “Ailelerin yeniden rahatlıkla vakit geçirebildiği bir alan oluşturduk” diyerek yapılan düzenlemelerin olumlu sonuç verdiğini vurguladı.

Kirazlı Göleti Bölgesine 100 Kiraz Fidanı Dikildi
Etkinlik kapsamında belediye personeliyle birlikte 100 kiraz fidanı toprakla buluşturuldu. Başkan Arslan, bölgenin adını taşımasına rağmen daha önce kiraz ağacı bulunmadığını belirterek yapılan dikimlerin sembolik ve önemli olduğunu ifade etti.
Dikilen fidanlarla birlikte Kirazlı Mesire Alanı’nın ilerleyen yıllarda daha yeşil ve estetik bir görünüme kavuşacağı kaydedildi.

Su Bisikleti ve Tekne Projeleri Yolda
Kirazlı Göleti’nin turizm potansiyeline dikkat çeken Başkan Arslan, bölgede yeni sosyal aktivitelerin hayata geçirileceğini açıkladı.
Planlanan projeler arasında su bisikleti ve tekne gezileri yer alırken, kamp ve karavan turizmine yönelik altyapı çalışmalarının da gündemde olduğu belirtildi. Arslan, bu projelerle Kirazlı’nın Yozgat’ın önemli bir turizm ve dinlenme merkezi haline geleceğini söyledi.

“Burası Hepimizin Ortak Evi”
Çevre temizliği konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Arslan, yapılan tüm iyileştirmelere rağmen bazı olumsuz davranışların devam ettiğini dile getirdi.
Kirazlı Mesire Alanı’nın ortak bir değer olduğunu vurgulayan Arslan, “Biz burayı güzelleştirdik ve temizledik. Bundan sonra hep birlikte korumamız gerekiyor. Burası bizim evimizdir” ifadelerini kullandı.

Yozgat’ta Yeni Yaşam ve Turizm Alanı Hedefi
Yapılan çalışmalarla birlikte Kirazlı Mesire Alanı’nın yalnızca bir dinlenme noktası değil, aynı zamanda sosyal ve turistik bir cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Yozgat Belediyesi, bölgedeki yatırımları artırarak kentin yaşam kalitesine katkı sunmayı amaçlıyor.




