Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da merkez Lök Köyü’nde ve Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın Kasabası’nda selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Özkan, selden etkilenen vatandaşların zarar tespit çalışmalarına başlandığını ve en kısa sürede hasarın giderileceğini dile getirdi.
Yozgat Merkez, Akdağmadeni, Saraykent, Sorgun, Boğazlıyan, Şefaatli ve Yerköy ilçelerine bağlı köylerde dolu ve sel etkili oldu. Bölgelerde tarım arazileri büyük ölçüde zarar gördü, bazı bölgelerde altyapı sistemlerinde hasar meydana geldi.
Yerinde inceledi
Yozgat Valiliği’nden yapılan resmi açıklamada, felaketin ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, AFAD, DSİ Şube Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekiplerinin sahaya yönlendirildiği bildirildi. Açıklamada, “Zararların tespiti sürüyor. Yardım mekanizmaları devreye alınacak” denildi.
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:“Yapılan ön tespitlere göre can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ancak bazı tarımsal arazilerde kısmi hasar oluşmuştur. Hasar tespit çalışmaları yarın sabah itibariyle başlayacaktır. AFAD, DSİ, Tarım Müdürlüğü ve Özel İdare ekipleri şu anda sahadadır.” Gün ağarması ile birlikte hasar tespit çalışmaları için sahaya çıkan Vali Özkan, sel ve dolu felaketinden büyük oranda etkilenen merkez Lök Köyü ile Sorgun’a bağlı Bahadın Kasabası’nda incelemelerde bulundu. Özkan, belde halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yağışın hemen ardından çalışmaların başladığını ve en kısa sürede tüm olumsuzlukların giderileceğini söyledi.
Felaketi yaşadılar
Yozgat Merkez’e bağlı Lök Köyü sakinlerinden Ömer Öcal, dolu yağışının etkisini şu sözlerle anlattı:
“Çok yoğun bir dolu yağışı oldu. Tüm köy etkilendi. Komşularımızdan biri arabasını korumaya çalışırken doludan hafif şekilde yaralandı.”
Buğday, arpa, pancar ve nohut tarlalarında ezilmeler ve ürün kaybı yaşandığı bildirildi. Çiftçiler zararlarının büyük olduğunu belirtirken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TARSİM sigortası kapsamında destek sağlanacağını duyurdu.
Milletvekillerinden Geçmiş Olsun Mesajları
Felaketin ardından Yozgat milletvekilleri de harekete geçti. Kentte zarara uğrayanlara geçmiş olsun dileklerini ileten vekillerin mesajları ise şöyle;
AK Parti Milletvekili Abdulkadir Akgül: “İl genelinde meydana gelen sel ve dolu felaketi dolayısıyla etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Valiliğimiz ve ilgili tüm birimlerimiz şu an teyakkuz halinde. Tarım arazilerinin hasar tespit çalışmaları için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Jandarma, İl Özel İdaresi, AFAD ve DSİ ekiplerimiz yarın sahada olacak.”
AK Parti Milletvekili Süleyman Şahan: Geçmis Olsun Yozgat'ım. Yozgat Merkez ile Sarıkaya, Akdağmadeni, Saraykent, Sorgun, Boğazlıyan, Şefaatli ve Yerköy ilçelerimize bağlı bazı köylerimizde meydana gelen dolu yağışı ve su baskını nedeniyle zarar gören tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, ilimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun.
MHP Milletvekili İbrahim Ethem Sedef: meydana gelen yoğun yağış nedeniyle Merkez, Akdağmadeni, Saraykent, Sorgun, Sarıkaya, Bağazlıyan, Şefaatli ve Yerköy İlçelerimize bağlı köylerimizde ekili alanları zarar gören hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimizin ilgili birimleri en kısa sürede hasar tespiti yaparak mağdur olan hemşehrilerimizin yaralarını saracaktır.
Devlet Kurumları Seferber Oldu
Valilik, AFAD, DSİ, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekipleri bölgelere dağılarak hasar tespit çalışmalarına başladı. Tespit sonrası, zarar gören vatandaşlar için yardım süreçlerinin başlatılacağı ifade edildi.