Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın uzun vadeli sanayi vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen “Yatırım Alanı İlanı” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar kapsamında Aksaray, Amasya, Ankara, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Hatay’ın Hassa, Konya’nın Akşehir ve Ereğli ilçelerinde birer; Karaman ile Niğde’nin Bor ilçesinde ikişer olmak üzere toplam 13 ilde 16 bölge yatırım alanı olarak belirlendi.
Bu kapsamda Yozgat, Türkiye sanayisinin yeni lokomotifleri arasında gösterilen şehirler arasına adını yazdırdı.
Mega Endüstriyel Bölgeler Geliyor
Bakanlık tarafından yürütülen Master Plan çalışmaları, deprem ve afet riskleri, su kaynaklarının verimli kullanımı, arazi yapısı, mülkiyet türleri, tarımsal üretim alanları, mevcut ve planlanan demiryollarına yakınlık ile sektörel kümelenme fırsatları gibi çok sayıda kriter dikkate alınarak hazırlandı.
Bu tarihi adımla birlikte Türkiye genelindeki planlı sanayi alanlarının büyüklüğü yüzde 37 oranında artırıldı. İlan edilen yeni yatırım alanlarının, mevcut Organize Sanayi Bölgelerinin ortalama 11 katı büyüklüğe ulaşacağı ve bu bölgelerde mega endüstriyel alanlar inşa edileceği belirtildi.

Demiryolu, Lojman ve Yeşil Üretim Odaklı Sanayi
Yeni yatırım alanlarının demiryolları ve limanlara entegre şekilde planlandığı ifade edilirken, çalışanlar için lojmanlar, sanayi ve teknoloji kolejleri gibi sosyal donatılar da projeler arasında yer alacak. Bölgelerde döngüsel ekonomi, yeşil üretim ve çevre dostu sanayi anlayışının esas alınacağı vurgulandı.
Milletvekili Şahan: “Yozgat İçin Tarihi Bir Dönüm Noktası”
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ilgili yaptığı açıklamada, Yozgat’ın Sanayi Alanları Master Planı’nın ilk fazında yer almasının şehir adına tarihi bir kazanım olduğunu ifade etti.
Şahan, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Yozgat’ın Türkiye’nin tam kalbinde yer alması, deprem riskinin düşük olması ve stratejik güvenliği nedeniyle özellikle savunma sanayi yatırımları için son derece uygun bir şehir olduğunu vurguladıklarını belirtti.
“Yozgat Sanayide Mega Döneme Giriyor”
Milletvekili Şahan açıklamasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a destekleri için teşekkür ederek, “Şehrimizin potansiyeline güvenen ve talebimize kayıtsız kalmayan Sayın Bakanımıza tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.




