Musabeyli–Cemil Çiçek Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle Yozgat Belediyesi’nin yarın öğleden su akışını durduracağını açıklamasının ardından, Yerköy ve Çekerek belediyelerinden peş peşe bilgilendirme duyuruları geldi.

YERKÖY’DE SU KESİNTİSİ BEKLENMİYOR
Yerköy Belediye Başkanı Fatih Kaya, hazırlanan duyuru afişiyle birlikte yaptığı açıklamada, barajdan gelecek suyun durdurulacak olmasına rağmen ilçe genelinde herhangi bir kesinti yaşanmayacağını belirtti.

Kaya, yaz boyunca kuraklığa ve olası kesintilere karşı tüm tedbirleri aldıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Kapalı olan kuyularımız yeniden devreye alındı, mevcut kuyularımızda bakım–onarım çalışmaları yapıldı. İlçemizin su ihtiyacını aksatmadan karşılayacak güçlü bir altyapıya sahibiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın endişe etmesini gerektirecek bir durum yoktur.”
Kaya ayrıca suyun önemine dikkat çekerek şu uyarıda bulundu:
“Unutmayalım; suyu korumak geleceğimizi korumaktır. Her damlanın kıymetini bilelim.”

ÇEKEREK’TE SU KESİNTİSİ YAŞANABİLİR
Çekerek Belediye Başkanı Üzeyir İnce ise ilçede yaşanabilecek kesinti riskine ilişkin ayrı bir açıklama yaptı.
TEİAŞ’ın planlı elektrik bakım çalışması nedeniyle 15 Kasım Cumartesi günü 09.00–18.00 saatleri arasında özellikle yüksek bölgelerde su akışında kesinti olabileceğini duyuran Başkan İnce, vatandaşlara tedbir çağrısı yaptı:
“Bakım sırasında elektrik kesintisi yaşanacağından üst kotlara su basan sistemlerde aksama meydana gelebilir. Bu nedenle hemşehrilerimizin gerekli önlemleri almalarını önemle rica ediyoruz.”




