Yozgat’ın müzik hafızasında önemli bir yere sahip olan usta müzisyenler, uzun yıllar sonra aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Saz Ustaları Kahvaltı Programında Buluştu
Yozgat Emlakçılar Odası Dernek Başkanı Asım Çelikel’in öncülüğünde organize edilen kahvaltı programı, 1970’li yıllardan itibaren düğünlerde müzik icra eden müzisyenleri bir araya getirdi. Ev düğünlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan bağlama ve bateri ustaları, hem keyifli bir kahvaltı yaptı hem de geçmişte yaşadıkları unutulmaz anıları paylaştı.
Düğünlerin Unutulmaz Ezgileri Yeniden Hatırlandı
Yıllarca Yozgat’ın düğünlerine neşe katan müzisyenler, eski günleri yad ederek müzikle dolu anılarını tazeledi. Sohbet sırasında, ev düğünlerinde yaşanan samimi ortamlar, çalınan türküler ve o dönemlerin sosyal hayatı konuşuldu. Etkinlikte zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Yurt Dışından Katılım Dikkat Çekti
Düzenlenen programa Hollanda’da ikamet eden Osman Tanır’ın yanı sıra Mehmet Gür, Zafer Çopraşık, Bekir Sarıkaya, Ercan Çopraşık, Zeki Çınar, Asım Çelikel ve Yusuf Hamurcu katıldı. Yurt dışından gelen katılımcılar, Yozgat müziğine olan bağlılıklarını ve memleket özlemlerini dile getirdi.
Kültürel Değerlere Vefa Örneği
Etkinlik, Yozgat’ın kültürel mirasında önemli yer tutan düğün müziğine ve emektar müzisyenlere vefa niteliği taşıdı. Katılımcılar, bu tür buluşmaların geleneksel değerlerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek organizasyon için teşekkür etti.




