Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Köroğlu, Ramazan ayının ilçede canlı, heyecanlı ve bereketli geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ramazan, dayanışmanın ve kardeşliğin sembolüdür. Bu mübarek ayın verdiği mesajı anlamaya çalışıyoruz. Tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum.”
Saraykent’te Su Sorunu Çözüldü, Tasarruf Çağrısı Yapıldı
Göreve geldiklerinde ilçede yıllara dayanan içme suyu sorunu bulunduğunu hatırlatan Köroğlu, gece gündüz süren çalışmalarla bu problemi çözdüklerini söyledi.
Ancak suyun bilinçli kullanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Köroğlu, vatandaşlara şu çağrıda bulundu: Gereksiz su tüketiminden kaçınılmalı, Şebeke suyu bahçe sulamada kullanılmamalı, Camilerde, okullarda ve sosyal alanlarda tasarrufa dikkat edilmeli
Yaz aylarında gurbetçi sezonuyla birlikte Saraykent nüfusunun 6 binden 15-20 bine çıktığını belirten Köroğlu, mağduriyet yaşanmaması için tanker desteği sağlayacaklarını açıkladı.
“1 Nisan’da Bismillah Dedik”
31 Mart 2024 seçimlerinin ardından görevi devraldıklarını belirten Köroğlu, 1 Nisan’da “Bismillah” diyerek çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Belediye meclisinde kararların oy birliğiyle alındığını vurgulayan Köroğlu, Cumhur İttifakı çatısı altında uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirterek meclis üyelerine ve belediye personeline teşekkür etti.
Kereste Fabrikası Kuruldu, İstihdam Artacak
Saraykent’te hibe yoluyla bir kereste fabrikası kurulduğunu açıklayan Başkan Köroğlu, burada: Palet üretimi, Bungalov ev yapımı, Park ve bahçe ekipmanları üretimi gibi çalışmalar yapılacağını belirtti. Projenin hem istihdama hem de belediyenin ekonomik gücüne katkı sağlaması hedefleniyor.
Araç Parkuru Yenileniyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belediyeye bir kazıcı yükleyici ve bir çöp aracı hibe edildiğini belirten Köroğlu, eski model araçların satılarak sıfır araç parkuru oluşturulacağını söyledi.
Eski Belediye Binası 18 Odalı Misafirhaneye Dönüştürüldü
Atıl durumda bulunan eski belediye binasının 18 odalı, 40 kişilik modern bir misafirhaneye dönüştürüldüğünü belirten Köroğlu, tesiste kafeterya ve sosyal alanların da yer aldığını söyledi.
Tesiste faaliyet gösteren Saraykent Kadın Kooperatifi’nin: Pekmez, Alıç marmeladı, Erişte, Yöresel ürünler üreterek hem üretime hem ekonomiye katkı sunduğu ifade edildi.
Millet Bahçesi Bölgeye Değer Katıyor
Devlet yatırımıyla yapılan Millet Bahçesi’nin belediye çalışmalarıyla daha da güzelleştirildiğini belirten Köroğlu, haftalık 6 bin ila 10 bin ziyaretçi ağırlandığını söyledi.
Yeni dönemde:Yürüyüş yolları, Bungalov alanları, Evlilik teklifi ve organizasyon alanları gibi projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.
Kızılay Butik Saraykent’te Hizmete Açıldı
Türk Kızılayı tarafından Saraykent’te Kızılay Butik mağazasının açıldığını belirten Köroğlu, desteklerinden dolayı Kızılay yönetimine teşekkür etti.
Sosyal Konut Ve Esnaf İçin Yeni Proje
Belediye karşısındaki park alanında mülkiyet sorunlarının çözülmesiyle birlikte: Esnaf için yeni dükkânlar, Sosyal konut projesi, Yaşlılar için 1+0 yaşam alanları planlandığını açıkladı.
Elektrik ihtiyacının güneş enerjisiyle karşılanması hedefleniyor. Ayrıca ilerleyen süreçte sağlık taramalarının da yapılması planlanıyor.
Bağlar Bölgesi Üniversiteye Tahsis Edilebilir
Saraykent’in meşhur üzüm bağlarının yeniden canlandırılması için üniversite ile görüşmeler yapıldığını belirten Köroğlu, yaklaşık 10-13 bin dönümlük alanın tarım ve sera projesine dönüştürülmesinin hedeflendiğini söyledi.
Projeye siyaset dünyasından da destek geldiğini ifade eden Köroğlu, başta Bekir Bozdağ olmak üzere Yozgatlı siyasetçilere teşekkür etti.
Yurt Dışı Ziyaretlerinde Gurbetçilerden Büyük Destek
Avusturya’nın Viyana kentinde Zafer Camii yönetimi ve gurbetçilerle bir araya geldiklerini belirten Köroğlu, Saraykent’e hibe edilmek üzere araç desteği sağlandığını, gurbetçilerin Saraykent’e olan bağlılığının kendilerine büyük moral verdiğini vurguladı.
Nüfus Açıklaması: “İkametinizi Saraykent’te Tutun”
Nüfus oranlarındaki düşüşün belediyeyi üzdüğünü belirten Köroğlu, küçük ölçekli belediyelerin en önemli gelir kaynağının İller Bankası payı olduğunu hatırlattı.
31 Aralık itibarıyla yapılan ikamet değişikliklerinin bir yıl boyunca o yerde sayıldığını belirten Köroğlu, vatandaşlardan ikametlerini Saraykent’te tutmalarını istedi.
Başkan Köroğlu’ndan Son Mesaj: “Kapımız Herkese Açık”
Programın sonunda duygusal mesajlar veren Köroğlu şu ifadeleri kullandı: Makam ve servet hırsı gözümüzü karartmasın. Farkında olmadan kırdığımız biri varsa helallik istiyorum. Kapımız herkese açık, sembolik olarak kapıyı söktük. Gençler yönetime uzak durmasın” diye konuştu.
Telefon Konuklarından Başkan Köroğlu’na Destek
Çamlık TV ekranlarında yayınlanan Tarık Yılmaz ile Ramazan Özel programına telefonla katılan gurbetçiler ve Saraykentli vatandaşlar, Ahmet Köroğlu’nun çalışmalarına destek verdi. Avrupa’dan itfaiye aracı ve kamyon hibe edileceği açıklandı.

Avrupa’dan Saraykent’e İtfaiye Ve Kamyon Desteği
Programa telefon konuğu olarak katılan iş insanı Nuri Meriç, Avrupa’daki Saraykentliler adına belediyeye iki kamyon ve itfaiye aracı hibe edeceklerini duyurdu.
Yozgatlılar Federasyonu ve Avrupa’daki Saraykentliler Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Başkanı olduğunu belirten Meriç, “Başkanımız ihtiyaçları bizlere iletti. Biz de Avrupa’daki Saraykentliler olarak elimiz boş göndermeyelim istedik. Almanya’da yapılan araştırmalar sonucunda iki kamyonu temin ettik. Gurbetçiler adına teslim ediyoruz. Başkanımız gecesini gündüzüne katıyor, biz de yanında olmak istiyoruz.”

“Biz Başkanımızdan Razıyız”
Viyana’dan programa katılan Bayram Tekin ise Başkan Köroğlu’nun Avrupa ziyaretine değinerek memnuniyetini dile getirerek, “İlk ziyaretini Viyana’ya gerçekleştirdi. Saraykent’in ihtiyaçlarını anlattı. En iyisini yapmaya çalışıyor. Biz kendisinden razıyız. Rabbim de razı olsun.”

“Yapacak Çok İş Var Ama Yapılanlar Da Var”
Saraykentli vatandaş Fuat Akol, ilçede yoğun bir çalışma temposu olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Saraykent için mücadele ediyor. Yapacak çok iş var ama yapılanlar da var. Elinden gelenin fazlasını yaptığını düşünüyorum.”

“Bizleri Onure Etti”
Fransa’dan katılan gurbetçi İbrahim Yolcu ise Başkan Köroğlu’nun Avrupa ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Avusturya, Almanya, Fransa… Bizleri ziyaret etti, toplantılar yaptı, sorunlarımızı dinledi. İlçemizi ve ülkemizi anlattı. Bizleri onure etti.”

“Başımızın Üstünde Yeri Var”
Saraykentli Mahmut Ekinci, ilçenin hizmete açık bir yer olduğunu vurgulayarak: “Memleketine hizmet edenin başımızın üstünde yeri var. Yeter ki çalışsın, derdiyle dertlensin. Saraykent daha iyisini hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

“İlçede Sürekli Bir Hareketlilik Var”
Çekerekli genç iş insanı Ömer Yılmaz da Başkan Köroğlu’nun çalışma temposuna dikkat çekerek: “Telefonu her zaman açık. Bir işin peşine düştü mü bırakmıyor. İlçede ciddi bir emek ve hareketlilik var. Enerjisine yetişmek zor” şeklinde konuştu.


