Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün NEFES (Türkiye Yüzyılında Yozgat için Yeni Bir Nefes) Projesi kapsamında yürüttüğü eğitim ve kültür etkinlikleri, Saraykent ilçesinde anlamlı bir programla devam etti. Bu kapsamda Saraykent’te bulunan Marziye İbrahim Ertek İlkokulunda “Öğrenci Yazar Buluşması” programı gerçekleştirildi.

Programa konuk olan çocuk edebiyatı yazarı Fatma Zehra Aydemir, öğrencilerle bir araya gelerek kitaplar, yazarlık süreci ve hayal gücünün önemi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, renkli görüntülere sahne oldu.

Nefes Okuma (4)

Öğrenciler Merak Ettiklerini Sordu

Etkinlik boyunca öğrenciler, yazarlık serüveni, kitap yazmaya nasıl başlandığı, ilham kaynakları ve kitap okumanın önemi gibi konularda merak ettikleri soruları Fatma Zehra Aydemir’e yöneltme fırsatı buldu. Yazar Aydemir, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazanmaları ve hayal güçlerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Saraykent’te Yeni Kurslar Yolda: Gençler Sporla Büyüyecek!
Saraykent’te Yeni Kurslar Yolda: Gençler Sporla Büyüyecek!
İçeriği Görüntüle

Öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Aydemir, yazmanın bir yetenek olduğu kadar emek ve disiplin gerektirdiğini vurgulayarak, her çocuğun kendi hikâyesini yazabileceğini ifade etti.

Nefes Okuma (3)

NEFES Projesi ile Kültürel Etkinlikler Sürüyor

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen NEFES Projesi, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin kültürel, sanatsal ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda düzenlenen yazar buluşmaları, öğrencilerin kitaplara ve yazmaya olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Muhabir: Eda Demirel