Ağaçların çürüyerek tehlike oluşturduğunu ve bu nedenle kesim yapıldığını belirten Muhtar Kurt, “Yargısız infaz yapıldı. Olayın bütününe bakılmadan kıyım suçlamasıyla karşılaştık. Oysa amacımız yolu güvenli hale getirmekti” dedi.
Muhtar Kurt, kesim kararının keyfi değil, resmi raporlar doğrultusunda alındığını vurguladı. “Bazı söğüt ağaçları yaşlanmış, çürümüş ve rüzgarlı havalarda devrilme riski taşıyordu. İnsan, hayvan ve araç geçişleri için ciddi bir tehdit oluşturuyordu. Bu nedenle Yozgat Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınan raporla kesim yapıldı” ifadelerini kullandı.

“200 Yeni Fidan Toprakla Buluşturuldu”
Kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikildiğini belirten Kurt, “Yaklaşık 200 yeni ağaç diktik. Bu fidanlar iki yıl içerisinde büyüyerek eski yeşil dokuya yeniden kavuşacak. Bu bir doğa katliamı değil, yenileme çalışmasıdır” dedi.

“Asırlık Ağaçlara Zarar Verilmedi”
Kurt, kesim sırasında tarihi değeri olan ağaçlara zarar verilmediğini de ekledi. “Bazı ağaçlar yüz yılı aşkın süredir burada. Onları koruduk. Sadece ciddi risk taşıyanları kestik” şeklinde konuştu.
“Atatürk Yolu Turistik Cazibe Merkezi Olabilir”
Kurt ayrıca Atatürk Yolu’nun doğal ve tarihi yapısının korunarak bölgenin turistik cazibeye dönüştürülmesini istediklerini dile getirdi. “Bu bölge doğal bir güzelliğe sahip. Güvenliği sağladıktan sonra estetik dokuyu da yeniden canlandıracağız. Önümüzdeki yıl bu yol çok daha yeşil ve davetkâr olacak” dedi.






