Zararsız, belediye yönetiminin işçilere yönelik haksız uygulamalarına karşı sendika olarak direnmeye devam edeceklerini belirterek, işçilerin haklarını savunacaklarını ifade etti.
Zararsız, yaptığı açıklamada, bir yıldır Altındağ Belediyesi’nde emekleriyle mücadele eden işçileri ve sendikalarını desteklediklerini vurguladı. "Bu mücadele, alın teri, işimiz, aşımız için verilen bir mücadele. Her türlü baskıya rağmen, işçilerimizle birlikte bu haksızlıklara karşı duruyoruz" dedi.
Belediye Yönetiminin Uygulamaları Eleştirildi
Zararsız, belediye yönetiminin toplu sözleşme protokolünü uygulamaması ve yeni sözleşme görüşmelerine kazanılmış hakları geriye götürecek ücret teklifleri sunmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, işçilerin istifaya zorlanmasının, yasal ve anayasal hakların hiçe sayılması anlamına geldiğini dile getirdi. "İşçilere, 'İstifa edeceksiniz, etmezseniz de işten çıkarırız' deniyor. Bu, tamamen hukuka aykırı bir durum" diyen Zararsız, belediye yönetiminin işçilere yönelik baskılarını kınadığını söyledi.
Sendika, İşçilerin Yanında
Zararsız, Hizmet-İş Sendikası'nın her zaman işçilerin haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti. "Biz siyasete karışmıyoruz. Biz çalışanların, insan onuruna yakışır bir iş ve ücret talep etmelerini savunuyoruz. Hiçbir kişisel sorunları olmayan bu arkadaşlarımız sadece sendikamızın ilkelerine sahip çıktıkları için işten atıldılar. Biz bu durumu kabul etmiyoruz ve işçilerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.
Zararsız, sendika olarak güçlü bir iradeyle durmaya devam edeceklerini ve işçilerin hakları için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. "Baskılar bizi yıldırmaz. İş varsa barış da olur" dedi.

Altındağ Belediyesi işçileriyle dayanışma içerisinde olan Hizmet-İş Sendikası, işçilerin işten çıkarılmasının ardından haklarının savunulması adına tüm gücüyle bu mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.