Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Mustafa Eranıl, bu kez Diyadin köy okulları için önemli bir kitap desteğinde bulundu.
Daha önce birçok şehirde kütüphane kurarak binlerce öğrenciye ulaşan Eranıl, bu çalışmasıyla eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı hedefledi.

27 Kütüphane ile Eğitime Sürekli Destek
Şehitler adına Türkiye genelinde 27 kütüphane kuran Eranıl, bugüne kadar binlerce öğrenciye kitap ulaştırdı.
Körfez’de faaliyet gösteren Körfez Ağrılılar Derneği bünyesinde daha önce 3 bin kitaplık bir kütüphane kazandıran Eranıl, bu kez yaklaşık 500 kitaplık yeni bir destekle Diyadin’deki köy okullarına katkı sundu.
“Eğitim Her Şeyin Temelidir”
Kitapları Dernek Başkanı Vedat Kılıç’a teslim eden Mustafa Eranıl, eğitimin toplumların geleceği açısından en temel unsur olduğunu vurguladı.
Eranıl açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bugüne kadar şehitlerimiz adına 27 kütüphane kurdum. Amacım çocuklarımızın kitapla buluşmasını sağlamak. Ömrümün sonuna kadar kitap toplamaya ve kütüphaneler kurmaya devam edeceğim.”
Köy Okullarında Yeni Bir Umut Kapısı
Gönderilen kitapların Diyadin köy okullarında kurulacak kütüphanelerde değerlendirilmesi planlanıyor.
Bu sayede kitaplara erişimi kısıtlı olan öğrencilerin yeni bilgi kaynaklarıyla buluşması ve eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Körfez Ağrılılar Derneği’nden Teşekkür
Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Vedat Kılıç, yapılan bağışın çok kıymetli olduğunu belirterek Mustafa Eranıl’a teşekkür etti.
Kılıç, “Bu kitaplar çocuklarımızın geleceğine ışık tutacak önemli bir katkıdır” ifadelerini kullandı.
“Bir Kitap, Bir Hayat” Anlayışı
Eğitim gönüllüsü Mustafa Eranıl’ın bugüne kadar kurduğu kütüphaneler, binlerce çocuğun hayatına dokundu.
Kitapların yalnızca bilgi değil aynı zamanda umut taşıdığına dikkat çeken Eranıl’ın çalışmaları, sosyal sorumluluk alanında örnek gösterilmeye devam ediyor.
Eğitime Destek Sürecek
Eğitimde dayanışma ve gönüllülük esasına dayanan bu çalışma, “birlikte daha güçlü bir gelecek” anlayışını güçlendiriyor.
Diyadin’deki köy okullarına ulaştırılan kitaplarla birlikte, bölgedeki öğrencilerin eğitim hayatına yeni bir kapı açılması bekleniyor.





