Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde yürütülen vekaletle kurban kesim organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen kampanya, gençleri sadece dini bir ibadetle tanıştırmakla kalmıyor; aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma kültürünün kuşaktan kuşağa aktarılmasına katkı sağlıyor.

Yozgat’ta Türk Mutfağı Rüzgarı Esti!
Yozgat’ta Türk Mutfağı Rüzgarı Esti!
İçeriği Görüntüle

TDV Genel Müdürü İzani Turan, kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, gençlerin kurban ibadetiyle buluşmalarını önemsediklerini belirtti. Turan, “Genç kardeşlerimizin ilk kurbanlarını ‘İlk Kurbanım İlk İyiliğim’ kampanyamızla gerçekleştirmeleri, yalnızca ibadetin ifası değil; aynı zamanda bir iyilik yolculuğuna atılan ilk adımdır. Bu kampanya, genç yüreklerde ibadet şuuru ve sosyal sorumluluk bilincini aynı anda yeşertiyor.” ifadelerini kullandı.

Gençlerin milli ve manevi değerlere olan bağlılıklarının, toplumsal dayanışmanın sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Turan, “Gençlerimizin bu iyilik hareketine katılımı, yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün nesilden nesile aktarılmasına vesile oluyor. Onların duyarlılığı ve kampanyayı gönülden sahiplenişi, iyiliği çoğaltan en güçlü umudumuzdur.” dedi.

İyilik 80 Ülkeye Yayılacak

TDV Genel Müdürü Turan, kurban bağışlarının bu yıl başta Türkiye olmak üzere Gazze ve diğer kriz bölgeleri dâhil yaklaşık 80 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti.

Kurban Hisse Bedelleri ve Bağış Kanalları

Turan, vekaletle kurban kesim hisse bedelinin bu yıl yurt içinde 13.500 TL, yurt dışında ise 5.450 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Bağış yapmak isteyen vatandaşların ‘www.tdv.org’ ve ‘bagis.tdv.org’ adresleri üzerinden çevrim içi bağış yapabileceklerini ifade eden Turan, aynı zamanda TDV mobil bağış uygulaması, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, PTT ve banka şubeleri aracılığıyla da bağışların ulaştırılabileceğini bildirdi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların ise bulundukları ülkelerdeki Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikler, koordinatörlükler ve cami dernekleri vasıtasıyla güvenli bir şekilde bağış yapabilecekleri kaydedildi.

Bu kampanyayla TDV, gençleri hem ibadet bilinciyle tanıştırmayı hem de evrensel iyiliğe ortak etmeyi hedefliyor.

Editör: Kadir Görgülü