Askeri kıyafetleri ve dev Türk bayrağıyla Sivas’ın sokaklarında gezerek tarihi bir atmosfer oluşturan Taşkın, giydiği ilginç kıyafetlerle her zaman dikkatleri üzerine topluyor.
Aslen Yozgatlı olan ve Sivas'ta devlet memuru olarak görev yapan Nurettin Taşkın, genç nesle tarih bilincini aşılamak amacıyla milli açıdan önemli günlerde eski askeri kıyafetler giymeyi tercih ediyor. Taşkın, giydiği kıyafetlerle özellikle Zafer Bayramı gibi önemli günlerde sokaklarda dev Türk bayrağı ile dolaşarak, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

"Gençlere Tarihi Bilincini Aşılamak İçin Giyiyorum"
Taşkın, tarihi kıyafetler giymeye ilk olarak Yeniçeri kıyafeti ile başladığını ve zamanla bu geleneksel giyimi bir misyon haline getirdiğini belirtti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıldönümünde de askeri kıyafetiyle sokaklarda dolaşan Taşkın, dev Türk bayrağını taşıyarak fotoğraf çektirdi.
Tarihi kültürün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla bu kıyafetleri tercih ettiğini söyleyen Taşkın, “Beni bu kıyafetlerle görenler duygulanıyor, ‘Gazi misin?’ diye soruyorlar. Ben de onlara ‘Askerliğini yapan her insan gazidir’ diyorum. İnsanlar, ‘Bize tarihi yaşatıyorsun’ diyorlar. Ben de bu güzel duyguyu yaşamak için tarihi kıyafetleri giyiyorum” dedi.

Tarihi Günlerde Özel Kıyafetler
Taşkın, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde Çanakkale asker kıyafeti, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Bayramı’nda ise o dönemin asker kıyafetlerini giyiyor. Ayrıca İstanbul’un fethi için de mehter takımı kıyafetlerini giyerek, geçmişin ruhunu yaşatmaya devam ediyor.

Sivaslılar, Taşkın’ın bu anlamlı ve nostaljik kıyafetleriyle sokaklarda dolaşmasının, hem genç nesil hem de yaşlı kuşak için tarihi bir hatırlatıcı olduğunu belirtiyor. Taşkın’ın tarihi yaşatma çabası, kentte büyük takdir topluyor ve her giydiği kıyafetle bir dönemi yeniden canlandırıyor.




