Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz’ün acı günü
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz’ün acı günü
İçeriği Görüntüle

Tüm camilerde, Kur’an kurslarında ve tahsis edilen özel alanlarda sınıflar oluşturulduğunu belirten Balcıoğlu, görevli hocaların da bu doğrultuda eğitim verdiğini ifade etti. Balcıoğlu, il genelinde 1.133 kursta toplam 21 bin 306 öğrencinin dini eğitim aldığını vurguladı.

Mustafa Balcıoğlu Açıklama

Yozgat’ta Kuran kursları devam ediyor

Tüm hocaların seferberlik içerisinde çalıştıklarını dile getiren Balcıoğlu, ‘’Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her sene olduğu gibi yaz mevsimi geldiğinde bütün okul öğrencilerimize yönelik, çocuklarımıza yönelik Kuran öğrenme seferberliği, yaz Kuran kursu seferberliği düzenliyoruz. Bu senede geçen sene olduğu gibi bütün camilerimizde bütün Kuran kurslarımızda ve yine bize tahsis edilen özel yerlerde sınıflarımız var görevlendirmelerimizi de yaptık. Dolayısıyla bu sene de en güzel şekilde çocuklarımıza yaz Kuran kurslarımızda bir takım dini bilgiler verme noktasında, Kuran-ı Kerim öğrenme noktasında, erdemli bir insan olmayı öğrenme noktasında tüm hocalarımız bir seferberlik içerisinde çalışıyorlar. Bu vesile ile ben bütün hocalarıma başarılar diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Yozgat Kuran Kursu Mustafa (2)

Bütün Yozgatlı öğrencilerimizi bekliyoruz

Vatandaşlara da önemli bir çağrıda bulunan Balcıoğlu, ‘’Vatandaşlarımızın bir husus konusunda hassasiyet taşımları gerektiğini düşünüyorum. Bugün hangi vatandaşımıza giderseniz gidin eğer namaz kılıyorsa namaz kılarken okuduğu duaları, sureleri eğer özel bir din eğitimi almamışsa bu bilgileri tamamen yaz Kuran kurslarında ya cami görevlisi arkadaşlarımızdan öğrenmiştir ya Kuran kurslarındaki arkadaşlarımızdan öğrenmişlerdir. Dolayısıyla yaz Kuran kursunda öğrendikleri bilgiler ile hayatları boyunca namazlarını kılacaklar. Bu vesile ile yaz Kuran kurslarımız vatandaşlarımız içinde çok önemli bizlerde çok önemsiyoruz. Sonuçta bizler İslam topluluğuz. Bütün vatandaşlarımızın çocuklarını en azından namazda okuyabilecekleri sureleri öğrenecek kadar, duaları öğrenecek kadar din eğitimi konusunda hassas davranmaları gerektiğini ve camilere yaz kuran kurslara göndermeleri gerektiğini düşünüyorum’’ dedi.

Yozgat Kuran Kursu Mustafa (1)-1

Yozgat’ta 21 bin 306 öğrenci var

Bu yıl Yozgat genelinde 11 bin 25 erkek, 9 bin 281 kız olmak üzere toplam 21 bin 306 öğrencinin yaz Kur’an kurslarına katıldığını açıklayan Balcıoğlu, ‘’Bu senede il genelimizi ifade edecek olursak toplamda bin 133 kursumuz var. Erkek öğrenci sayımız 11 bin 25, kız öğrenci sayımız ise 9 bin 281. Toplamda 21 bin 306 öğrencimiz var. İl merkezinde 267 kuran kursumuz 4 bin 999 öğrencimiz var. Bu rakamlar geçen seneyle neredeyse aynı. 200 ya da 300 bir farkımız var geçen seneye göre’’ şeklinde konuştu.

Yozgat Kuran Kursu Mustafa (1)

Yozgatlı velilere çağrı

Son olarak velilere de çağrıda bulunan Balcıoğlu, ‘’Biz bütün yaz kuran kurslarımızda İnşallah sezon sonuna kadar velilerimizin hassas davranmalarını gerektiğini ifade etmek istiyorum ve çocuklarını camilere, kuran kurslarına gönderdikleri için o atmosferi çocuklarına aldırdıkları için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Muhabir: Rabia Sultan Sedef