Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Köklerden Geleceğe Ata Tohumlarıyla Maarif Bahçeleri projesi kapsamında, Şehit Turgay Eroğlu Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri ata tohumlarını toprakla buluşturdu.

Okul bahçesinde kurulan serada gerçekleşen etkinlikte minikler, öğretmenlerinin rehberliğinde domates, patlıcan, dolmalık biber, kabak ve ay çekirdeği gibi ata tohumlarını özenle toprakla tanıştırdı. Meraklı gözlerle tohumları inceleyen öğrenciler, bitkilerin gelişim süreci hakkında da bilgi aldı.

"Tüketimden Üretime Geçmeyi Amaçlıyoruz"

Yozgat 75. Yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli’den muhteşem kutlama Yozgat 75. Yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli’den muhteşem kutlama

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, projenin minikler için önemli olduğunu söyledi.

Altınkaynak, “Tüketim toplumu olduğumuzdan herkes şikayetçi. Biz ise bu gidişata dur demek istiyoruz. Öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren üretmenin kıymetini öğretmek için bu projeyi hayata geçirdik. Bugün burada, genetiğiyle oynanmamış ata tohumlarını toprakla buluşturduk. Bu süreçte çocuklarımız fideleri kendileri büyütecek ve sebze-meyve elde edecek. Eğitimimizi yaşayarak öğrenme temeli üzerine inşa ettik. Projemiz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne dayanmaktadır.”

Altınkaynak ayrıca, proje kapsamında Yozgat’ta toplam altı okulda uygulamaların devam ettiğini belirtti. Projeye dahil olan okullar arasında Şehit Turgay Eroğlu Özel Eğitim Anaokulu’nun yanı sıra, Sürmeli Anaokulu, Merkez Ortaokulu, TOKİ Mevlana İmam Hatip Ortaokulu, 100. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ve Erdoğan Akdağ Fen Lisesi de yer alıyor.

Miniklerden Büyük Sözler

Etkinlikte duygularını paylaşan öğrenci Gökçe Onur, “Büyümeleri için buraya gelip sulayacağız. Yoksa büyümezler. Fidan diktik. Tohumlarımızı toprakla buluşturduk,” sözleriyle heyecanını dile getirdi.

Editör: Kadir Görgülü