Elektrik Sayaçları Akıllanıyor: Türkiye Genelinde Değişim 1 Mart 2026'da Başlıyor
Elektrik Sayaçları Akıllanıyor: Türkiye Genelinde Değişim 1 Mart 2026'da Başlıyor
İçeriği Görüntüle

1980 yılında köy muhtarlığına ait alanda açılan bu tarihi bakkal, bugün 3. nesil temsilcisiyle hizmet vermeye devam ediyor.

45 Yıllık Gaelenek (3)

Köyün Hafızası Haline Gelen Bir Bakkal

Derbent Köyü’nde yaşayanların günlük ihtiyaçlarını karşılayan Dağdemir Bakkal, sadece bir ticarethane değil, aynı zamanda köyün sosyal yaşamının da bir parçası. 1980 yılında Bayram Demir’in babası tarafından kurulan bakkal, yıllar içinde önce ağabeye, ardından kardeşe devredilerek bugünlere ulaştı. Şimdi ise işletme, 3. kuşak olan oğluna devrediliyor.

45 Yıllık Gaelenek (2)

Bayram Demir: “Bu Meslek Bizim İçin Bir Aşk”

Şu an bakkalın başında bulunan Bayram Demir, 45 yıllık esnaflık hikayelerini samimi bir dille anlattı. “Babamdan devraldığım bu mesleği büyük bir sevgiyle yaptım. Sadece ürün satmak değil, insanlara hizmet etmek bizim için önemliydi. Oğlumun da bu geleneği sürdürecek olması beni çok mutlu ediyor,” dedi.

45 Yıllık Gaelenek (1)

Aile Geleneği Haline Gelen Esnaflık

Demir ailesinin üç nesildir sürdürdüğü bu esnaflık serüveni, köyde örnek bir hikâye olarak gösteriliyor. Hem ticari hem de insani değerleriyle ayakta kalmayı başaran bakkal, köydeki birçok çocuğun da ilk alışveriş anılarına ev sahipliği yapmış.

45 Yıllık Gaelenek (4)

Köy Ekonomisine ve Kültürüne Katkı

Dağdemir Bakkal, sadece bir işletme değil; aynı zamanda Derbent Köyü’nün ekonomik ve kültürel bir mirası. Aile bireyleri, yıllar boyunca değişen şartlara rağmen geleneklerinden vazgeçmeden işlerini sürdürdü.

Muhabir: Haber Merkezi