Gündem

Yozgat'ta bin 250 kişi işe alınacak! Başvurular bugün başladı!

Yozgat'ta iş arayanlar dikkat bu haber sizi ilgilendiriyor. Yozgat'ta bin 250 kişi işe alınacak.

Abone Ol

Yozgat Valiliği koordinasyonunda kamu alanlarının temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla 1250 kişilik İşgücü Uyum Programı başlatıldı. Başvurular 16-20 Ekim 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Yozgat genelinde istihdama katkı sağlamak ve kamu hizmetlerinin etkinliğini artırmak amacıyla hazırlanan İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvuru süreci başladı. Program kapsamında 11 ilçe ve merkezde toplam 1250 kişilik kontenjan ayrıldı.

Program 10 Kasım’da Başlıyor

Yozgat Valiliği tarafından yürütülecek program, 10 Kasım 2025’te başlayacak ve 30 Haziran 2026 tarihine kadar devam edecek. Katılımcılar, temizlik, bakım, onarım gibi kamusal alan faaliyetlerinde görev alacak.
İl genelinde gerçekleştirilecek proje; çevre düzenlemesi, park ve bahçe bakımı, kamu binalarının temizlik ve bakım işleri gibi alanları kapsayacak.

İlçelere Göre Kontenjan Dağılımı

Yozgat genelinde belirlenen kontenjan dağılımı şu şekilde:

  • Boğazlıyan: 145 kişi

  • Yerköy: 145 kişi

  • Sorgun: 145 kişi

  • Sarıkaya: 85 kişi

  • Sarıkent: 85 kişi

  • Çayıralan: 75 kişi

  • Çekerek: 75 kişi

  • Çandır: 70 kişi

  • Kadışehri: 70 kişi

  • Yenifakılı: 40 kişi

  • Aydıncık: 40 kişi

  • Akdağmadeni: 135 kişi

  • Yozgat Merkez: 100 kişi

Bu ilçelerdeki programların yürütücülüğünü kaymakamlıklar ve Yozgat Valiliği üstlenecek.

Başvurular 20 Ekim’e Kadar

Programdan faydalanmak isteyen vatandaşlar, 16-20 Ekim 2025 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuruların ardından uygun görülen adaylar ilgili kaymakamlık ve kurumlarda görev alacak.

Yozgat Valiliği’nin koordinasyonunda yürütülen proje, hem istihdamı artırmayı hem de şehir genelinde çevre temizliği ve kamusal alanların bakımını güçlendirmeyi hedefliyor.
Program sayesinde yüzlerce vatandaş, hem gelir elde edecek hem de şehrin yaşam kalitesine katkıda bulunacak.