Muşalikalesi Köyü’nde Acı Kayıp: Faruk Güraslan Vefat Etti
Muşalikalesi Köyü’nde Acı Kayıp: Faruk Güraslan Vefat Etti
İçeriği Görüntüle

Yozgat Valiliği’nde temsili olarak valilik görevini üstlenen minik öğrenciler, çevre bilinci ve sürdürülebilir gelecek konusunda verdikleri mesajlarla büyük takdir topladı.

Vali Çocukk (3)

Okul ile ilgili taleplerde bulundu

Makamda ilk olarak söz alan Zeynep Zümra Ayan, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri anarak başladı. Ayan, okuluna akıllı tahta, kapalı spor salonu ve kütüphane yapılması talebinde bulunurken; çevre kirliliği ve kuraklıkla mücadele konusuna da dikkat çekti.

Vali Çocukk (2)

Ağaçlandırma yapılmalı

Ağaçlandırma faaliyetleriyle kuraklığın önüne geçilmeli diyen Ayan, terk edilmiş ve kullanılmaz haldeki binaların yıkılarak bu alanların ağaçlandırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve su israfını önlemeye yönelik planlamaların yapılması gerektiğini vurguladı.

Vali Çocukk (1)

Tüm çocuklar mutlu ve özgür olmalı

Temsili vali olarak görev alan bir diğer öğrenci Eymen Çavuşoğlu ise, Atatürk’ü anarak başladığı konuşmasında çocukların mutlu ve özgür olduğu, bilimin ve teknolojinin ilerlediği, doğanın korunduğu bir Türkiye hayal ettiğini söyledi. "Geleceğin Türkiye’si bilim ve teknolojinin ilerlediği, doğanın korunduğu bir Türkiye olmalı" diyen Çavuşoğlu, tüm çocukların eşit şartlarda eğitim aldığı, sevgi ve saygının hakim olduğu bir dünya dileğinde bulundu.

Vali Çocukk (5)

‘’Bayramlarını kutluyorum’’

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, "Genç fidanlarımıza ömür boyu başarılar diliyor, bayramlarını kutluyoruz. Bütün çocuklarımızın bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Vali Çocukk (6)

Muhabir: İhlas Haber Ajansı