Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Yozgat'ta da konutunu satarak parasını faizde değerlendirmeyi düşünen yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Geçer, Yozgat'ta büyük bir konut fiyatı artışı beklediğini söyledi.

Geçer, "Şu anda Yozgat'taki konut fiyatları enflasyonla kıyaslandığında düşük seviyelerde. Bu, konutun gerçek değerinin altında kaldığı anlamına geliyor. Yozgat'ta parası olanlar için bu dönem birikim yapma fırsatı, parası olmayanlar içinse kayıp dönemi olacak" diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde gayrimenkul ve arsa piyasalarında da ciddi hareketliliklerin olacağını belirten Geçer, "Türkiye'nin enflasyonu düşük gösterme çabaları, beklenti enflasyonu yaratıyor ve bu da faizlerin düşmesine yol açacak" ifadelerini kullandı.

Konut fiyatlarındaki büyük artış beklenirken, Geçer yatırımcılara uyarıda bulundu: "Eğer bir yatırımcı evini satıp faize yönelirse, gelecek yıl o evi geri alması çok zor olacak. Çünkü konut fiyatlarında büyük bir patlama bekleniyor."

Ekonomistler, Yozgat'taki yatırımcıların konut satışı yoluyla paralarını faize yatırma konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: Haber Merkezi