Yozgat Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, cezaevinden kaçan mahkumlarla ilgili gelen ihbarı değerlendirerek harekete geçti. Yapılan titiz çalışma sonucunda, Yozgat Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan firar eden iki mahkûm kısa sürede yakalandı.
Firari Mahkumların Suç Geçmişi
Yakalanan mahkûmlardan M.E.A., dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş 7 yıl 1 ay hapis cezası ile aranıyordu. Diğer firari A.Y. ise hırsızlık suçundan dolayı 10 yıl kesinleşmiş hapis cezasına sahipti. Her iki mahkumun da cezaevinden kaçmasının ardından güvenlik güçleri, bölgedeki izlerini takip ederek operasyonu gerçekleştirdi.

Yakalanma Anı ve Gözaltı Süreci
Firariler, bir arkadaşlarının evinde saklanırken jandarma ekiplerince tespit edildi. Yapılan operasyon neticesinde M.E.A. ve A.Y. gözaltına alındı. Yakalanmalarının ardından işlemleri tamamlanan firariler, güvenlik önlemleri eşliğinde Yozgat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.





