Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada Yozgat merkezde okulların tatil edildiği duyuruldu. İlçelerin ise kar yağışına bağlı olarak tatil edilebileceği ifade edilirken, sabah saatlerinde yine yoğun kar yağışı don ve buzlanma riskine karşı Çekerek, Kadışehri, Çayıralan ve Saraykent ilçelerinde eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Ekipler teyakkuzda

Öte yandan il özel idaresi ekipleri ile belediye ekipleri kar yağışının başladığı andan itibaren tuzlama yol açma ve kar küreme çalışmalarına başladı.

Valilik uyardı

Yozgat Valiliği ise vatandaşları buzlanmaya karşı uyardı. Yola çıkacak olanların araçlarında kış şartlarına uygun ekipmanların bulundurulması özellikle istendi.

İşte tatil açıklamasının detayları 

Yozgat’ta tatil açıklaması şu şekilde yapıldı; “Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi/özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, Özel eğitim kursları, Kuran Kursları, Kamu kurumlarının kendi personellerine hizmet veren kreşler *(özel eğitim kurumlarına ait kreşler ile yerel yönetimlere ait kreş, oyun ve eğitim evleri vb. hariç)* 19 Şubat 2025 Çarşamba günü (1 gün) süreyle eğitime ara verilmiştir.”

Paşabahçe Mesire Alanı Karla Bembeyaz Oldu! Paşabahçe Mesire Alanı Karla Bembeyaz Oldu!

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan hamile, engelli bireyler, diyaliz hastaları ile Kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik rahatsızlıkları bulunan kamu görevlileri ile tatil kararı verilen Okul öncesi eğitim kurumları ve Rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelere de izin verildi.

Editör: Haber Merkezi