Yozgat merkez, ilçeler ve köylerde yürütülen çalışmalar kapsamında köpek sahiplerinin en geç 31 Aralık 2025 tarihine kadar hayvanlarını kayıt ettirmeleri gerekiyor.

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak 210 TL karşılığında mikroçip takılması, kuduz aşısı yapılması ve hayvan pasaportu işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Başvuru için ayrıca bir dilekçe (beyanname) sunulması da isteniyor.

8.306 TL ve 86.358 TL Arası İdari Para Cezası

Valilikten yapılan açıklamada, belirtilen tarihe kadar kayıt işlemlerini yaptırmayan köpek sahiplerine 8.306 TL, sahipli hayvanını terk edenlere ise 86.358 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Bu cezalar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 28. maddesi kapsamında uygulanacak.

Valilik Mikroçip (2)

Hayvanlarınızı Serbest Bırakmayın

Yetkililer, kayıt altına alınmış hayvanların köy ve mahalle içinde bağlı tutulması, serbest bırakılmaması ve kesinlikle terk edilmemesi gerektiğini vurguladı. Aksi davranışlar, hem hayvanın hem de toplumun sağlığı açısından risk oluşturduğu gibi, hayvan sahibini de yasal sorumluluklarla karşı karşıya bırakabiliyor.

Yozgat merkezde tamamen ücretsiz olacak! 15 bin tane dağıtılacak!
Yozgat merkezde tamamen ücretsiz olacak! 15 bin tane dağıtılacak!
İçeriği Görüntüle

Toplum Sağlığı İçin Önemli

Yozgat Valiliği, bu uygulamanın yalnızca bireysel bir sorumluluk değil, aynı zamanda toplum sağlığını korumaya yönelik bir görev olduğuna dikkat çekerek vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Mikroçip ve aşı işlemleri sayesinde hem hastalıkların önüne geçilmesi hem de sahipsiz hayvan sorununun kontrol altına alınması hedefleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi