Mübarek Ramazan ayında Yozgat ve ilçelerinde özlenen kış manzaraları geri döndü. Meteoroloji’nin daha önce yaptığı uyarıların ardından gece yarısı başlayan kar yağışı, kenti tamamen etkisi altına aldı.

Kar yağışının en yoğun hissedildiği yerlerin başında Akdağmadeni ilçesi geldi. Gece saatlerinden itibaren şiddetini artıran yağış sonrası ilçedeki tarihi yapılar, çam ormanları ve parklar beyaz örtüyle kaplandı. Akdağmadeni sokaklarında ortaya çıkan kartpostallık görüntüler, vatandaşların cep telefonlarına ve fotoğraf karelerine yansıdı.

Beyaz Bereket

Çayıralan’da Beyaz Bereket Kendini Gösterdi

Yağıştan nasibini alan bir diğer ilçe ise Çayıralan oldu. Kar kalınlığının yer yer birkaç santimetreyi bulduğu ilçede, beyaz bereket hayatın her alanında kendini hissettirdi. Sabah saatlerinde işlerine veya ibadetlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar, kar sürpriziyle karşılaştı. Özellikle tarım arazilerinin karla kaplanması, bölge ekonomisinin can damarı olan çiftçiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Ekipler Teyakkuzda

Yozgat merkez ve ilçelerinde kar yağışının devam etmesi üzerine Yozgat Belediyesi ve karayolları ekipleri de harekete geçti. Ana arterlerin açık tutulması ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının yapılması için ekipler 24 saat esasına göre teyakkuza geçti. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde ve geçitlerde seyahat edecek sürücüleri dikkatli olmaları, araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

Yozgat’ta MHP camiasını üzen vefat! Allah rahmet eylesin
Yozgat’ta MHP camiasını üzen vefat! Allah rahmet eylesin
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Orhan Kalabalık