Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile proje ekibi, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı ziyaret ederek projenin detaylarını paylaştı.
Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Karabulut, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Mehmet Erdinç İncediş, İl Tarım Müdürü Ömer Şentürk ve TULİP proje ekibi, projenin kapsamı ve gelinen aşamalarla ilgili bilgi verdi. Vali Özkan, projeyi desteklediğini belirterek çalışmaların Yozgat için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
8 İlçede, 272 Köyde Uygulama
TULİP Projesi, Akdağmadeni, Aydıncık, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Merkez, Saraykent ve Sorgun ilçelerinde toplam 272 köyde uygulanıyor. Proje, kırsal kalkınmayı destekleyen ve tarımsal üretim altyapısını güçlendiren uygulamaları içeriyor.
Şu çalışmalar yapıldı
Proje kapsamında şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmalar şunlar oldu: 5 adet mera gölgelik inşa edilerek hayvanların yaz aylarında serinlemesi sağlandı. 35 bin 500 kg Macar fiği tohumu üreticilere dağıtıldı, yem bitkisi üretimi teşvik edildi. 33 adet portatif küçükbaş ağıl kurularak hayvancılık yapan üreticilere destek verildi. 20 arıcıya modern arıcılık ekipmanı desteği sağlanacak, arıcılıkta verim artışı hedefleniyor. 25 adet sıvat (hayvan suluğu) yapımı planlanıyor, meralarda hayvanların su ihtiyacı karşılanacak.
Yozgat Tarımında Yeni Bir Dönem
Proje, sadece tarımsal üretimi değil, aynı zamanda kırsal yaşamın sürdürülebilirliğini ve doğal kaynakların etkin kullanılmasını da hedefliyor. TULİP ile Yozgat’ta çevre dostu, dirençli ve üretici odaklı bir tarım modeli gelişiyor.