Yozgat İnfak Derneği’nden Uluslararası Kurban Organizasyonu
Yozgat merkezli İnfak Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bağışlarını dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Dernek, hayırseverlerin emanet ettiği vekalet kurbanlarını yerinde keserek Afrika ve Filistin’deki mazlum coğrafyalara ulaştırdı.
Organizasyon kapsamında dernek ekipleri, kesim işlemlerini bizzat sahada takip ederek sürecin eksiksiz yürütülmesini sağladı.
Kesimler Yerinde Yapıldı, Süreç Şeffaf Yürütüldü
Dernek tarafından yapılan açıklamaya göre kurban kesimleri Afrika ülkeleri ve Filistin’de ekiplerin doğrudan katılımıyla gerçekleştirildi. Kesim anları video ve fotoğraf ile kayıt altına alınarak bağış yapan vatandaşlara iletildi.
Bu uygulama sayesinde bağışçılar, kurbanlarının hangi koşullarda ve nerede kesildiğini anlık olarak takip etme imkânı buldu. Dernek yetkilileri, sürecin tamamen şeffaf şekilde yürütüldüğünü vurguladı.
9 Bin 300 Hisse Kurban Kesildi
Yozgat İnfak Derneği’nin açıkladığı verilere göre bu yıl toplam 9 bin 300 hisse kurban kesimi gerçekleştirildi. Kesilen kurbanların etleri, organizasyon kapsamında belirlenen bölgelerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Yapılan dağıtımlar sayesinde 50 binden fazla kişinin kurban etinden faydalandığı bildirildi. Bu rakam, organizasyonun ulaştığı geniş etkiyi ortaya koydu.
5 Ülkede Binlerce Aileye Ulaşıldı
Dernek Başkanı Ömer Yağmur tarafından yapılan açıklamada, kurban organizasyonunun yalnızca bir ülkeyle sınırlı kalmadığı belirtildi.
Filistin, Tanzanya, Uganda, Çad ve Kamerun başta olmak üzere toplam 5 ülkede yürütülen çalışmalarla 10 binden fazla aileye kurban eti ulaştırıldı. Böylece Yozgat’tan başlayan yardım hareketi uluslararası bir iyilik zincirine dönüştü.
“Kurban’ın Umut Olsun” Sloganı Gerçeğe Dönüştü
Yozgat İnfak Derneği Başkanı Ömer Yağmur, organizasyonun temel amacının mazlum coğrafyalara umut olmak olduğunu ifade etti. “Kurban’ın umut olsun Türkiye” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Yağmur, bağışçıların desteğiyle binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıklarını söyledi.
Yağmur, kurban ibadetinin hassasiyetine dikkat çekerek tüm sürecin dini kurallara uygun şekilde yürütüldüğünü ve bağışçılara düzenli bilgilendirme yapıldığını vurguladı.
Yozgat’tan Dünyaya Uzanan İyilik Hareketi
Her yıl büyüyen organizasyonla Yozgatlı hayırseverlerin desteği, yalnızca Türkiye sınırları içinde değil, dünyanın farklı bölgelerinde de karşılık buluyor.
Yetkililer, önümüzdeki yıllarda daha fazla ülkeye ulaşmayı hedeflediklerini belirtirken, yapılan çalışmaların bölgesel değil küresel bir dayanışma modeli haline geldiğini ifade ediyor.
Yozgat’tan başlayan bu gönül köprüsü, her geçen yıl daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşarak iyiliğin sınır tanımadığını bir kez daha ortaya koyuyor.





