Aksaray Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun onayıyla 2023 Eylül ayında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine getirilmişti. Bir buçuk yılı aşkın süren görev süresinin ardından Kılınçkaya, görevini Samet Öztürk’e devretti.

Samet Öztürk Kimdir?
1992 yılında Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde doğan Samet Öztürk, ilk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. 2010 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne giren Öztürk, 2014 yılında onur derecesiyle mezun oldu. Daha sonra Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı.

Kariyerine İçişleri Bakanlığı’nda Başladı
2016 yılında memuriyet hayatına başlayan Öztürk, İçişleri Bakanlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı. 2018 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olan Öztürk, Yozgat Valiliği’nde il stajını tamamladı. Ardından Bursa, Balıkesir ve Eskişehir’in ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev aldı.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Görev Deneyimi
Samet Öztürk, İngiltere’de City University of London’da eğitim gördü. Nevşehir-Kozaklı Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Gökçebağ Belde Belediye Başkan Vekilliği, Niğde Ulukışla Kaymakamlığı, Edirne Vali Yardımcılığı ve Sivas Vali Yardımcılığı gibi birçok görev üstlendi. Öztürk, yeni görevi ile Aksaray İl Özel İdaresi’nin çalışmalarına katkı sağlayacak.





