Yozgat Hizmet Vakfı, Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin ideallerine bağlılık çerçevesinde, Anadolu coğrafyasındaki milli ve manevi değerlerin korunması ve geliştirilmesi konusunda çaba gösteren sivil toplum kuruluşları adına bir açıklama yaptı.

dikkat çekildiği açıklamada, bu zulme karşı duruşu hakkında kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

Yozgat Hizmet Vakfı olarak, Filistin halkının yanında olduğunu ve son olaylarda hayatını kaybeden şehitlere rahmet, yaralılara şifa diliyoruz.

Kudüs davasını Müslümanlık gereği olarak kabul ediyor ve bu davada kararlı duruşu

Filistin halkının kurtuluşu için çalışan her birey ve kuruluşa maddi ve manevi destek sağlama taahhüdünde bulunuldu.

İsrail devleti ve Siyonistlerin zulümlerine karşı sessiz kalmayacaklarını ve bu zulümleri her platformda lanetleyeceklerini belirtti.

İsrail’e destek veren firmaların boykot edilmesi ve bu şekilde tepki gösterilmesi planlanıyor.

Türkiye'nin Filistin davasına yaptığı ve yapacağı katkılara destek olacaklarını ifade ettiler.

Türk Kızılayı ve AFAD gibi resmi kurumlar aracılığıyla organize edilecek.

İttihad-ı İslam'ın gerçekleşmesi için yerel STK'larla işbirliği yapılacak ve bu amaç doğrultusunda dua edilecek.

Müslüman Arap kardeşlere yönelik olumsuz propagandalara itibar edilmeyeceği ve İslami uhuvvetin esas alınacağı ifade edildi.

Muhabir: Haber Merkezi