Yaptığı iyilik hareketleriyle tanınan Ankara Abisi Derneği Başkanı Yasin Oyanık, 13 yaşındaki Salih’in hayatına dokundu. Geçirdiği cilt hastalığı sonrasında görme yetisini kaybeden Salih, günlük yaşamında büyük zorluklar yaşıyordu. Bu süreçte ailesi, Salih’in tekrar görebilmesi için çare arayışına girdi.

Ankara Abisi Derneği, duruma kayıtsız kalmayarak devreye girdi. Dernek Başkanı Yasin Oyanık, Salih’i ameliyat için A life Hospital’a getirerek, sürecin başından itibaren yanında oldu.

Ankara Abisi Salih (3)

Ameliyat ve Sağlık Süreci

Salih’in ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Oğuz Fidan, operasyonun başarıyla tamamlandığını bildirdi. İlk ameliyatın ardından Salih’in durumunun oldukça iyi olduğu, ikinci ameliyatın ise planlandığı aktarıldı.

Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kayhan: Yozgatlı Olmaktan Gurur Duyuyorum
Anahtar Parti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kayhan: Yozgatlı Olmaktan Gurur Duyuyorum
İçeriği Görüntüle

Ankara Abisi Derneği, ameliyatın tüm masraflarını üstlendi. Başkan Yasin Oyanık, “Bütün masraflar dernek tarafından karşılanacaktır. Sizden tek isteğimiz samimi dualar. İnşallah hayırlı haberler vermek nasip olacak” diyerek hem aileyi hem de kamuoyunu bilgilendirdi.

Dernek, hastanenin yetkili ve çalışanlarına teşekkür ederek, ameliyatın sorunsuz ilerlemesinde katkısı olan herkese şükranlarını sundu.

Ankara Abisi Salih (1)

Duaların Gücü ve Toplumsal Dayanışma

Başkan Oyanık, Salih’in ameliyat sürecinde kamuoyundan gelen duaların büyük moral kaynağı olduğunu ifade etti. “O kadar çok samimi dualar ettiniz ki, hiç umutsuzluğa kapılmadım. Önce Rabbimin izniyle, sonra sizin dualarınız sayesinde inşallah Salihimiz görecek. Hem o gökyüzünü hem de denizi” dedi.

Bu süreç, toplumda dayanışmanın, yardımlaşmanın ve gönüllülüğün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Ankara Abisi Derneği, Salih’in hikayesiyle sadece bir çocuğun hayatına dokunmakla kalmadı; aynı zamanda toplumsal farkındalık ve yardımseverlik örneği oldu.

Mutlu Son ve Gelecek Umudu

Salih’in ameliyatı başarıyla tamamlandı ve gözleri için ikinci operasyonun da planlandığı duyuruldu. Başkan Oyanık, hem aileyi hem de toplumun diğer fertlerini umutlandıran gelişmeleri aktardı.

Muhabir: Rabia Sultan Sedef