Şeb-i Arus Etkinlikleri Başladı: Hz. Mevlana 750. Vuslat Yıldönümünde Anıldı (11/12/2023)
Pursaklar Belediyesi tarafından Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Yaşam Merkezinde, Hz. Mevlana’nın vefatının 750.yıl dönümü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Pursaklar Belediyesi, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yıl dönümünü, Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında düzenlediği anlamlı programlarla andı. Pursaklar Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler, vatandaşlara manevi bir atmosfer sunarken, Mevlana’nın hoşgörü ve sevgi mesajlarını bir kez daha hatırlattı. Ney dinletileri, semazen gösterileri ve dualarla zenginleşen program, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Ayrıca, belediye tarafından bir hafta boyunca 50 yaş üstü erkekler için Konya’ya düzenlenen manevi yolculuklar, etkinliğin kapsamını genişleterek Mevlana’nın felsefesini yerinde deneyimleme fırsatı sundu.
Manevi Atmosferde Semazen Gösterileri
Pursaklar Yaşam Merkezi, Şeb-i Arus etkinliklerinin merkezi oldu. Hz. Mevlana’nın vuslata erişini simgeleyen programlarda, ney dinletileri ve semazen gösterileri katılımcıları adeta manevi bir yolculuğa çıkardı. Sema törenlerinin büyüleyici atmosferi, izleyicilere huzur ve dinginlik sunarken, Mevlana’nın evrensel mesajları gönüllerde yankı buldu. Etkinliklere katılan vatandaşlar, bu özel anlarda hem duygusal hem de manevi bir deneyim yaşadı. Pursaklar Belediyesi’nin özenle hazırladığı program, her yaştan katılımcının ilgisini çekti ve Mevlana’nın öğretilerini yeniden hatırlattı.
Konya’ya Manevi Yolculuk
Pursaklar Belediyesi, Şeb-i Arus haftası boyunca 50 yaş üstü erkek vatandaşları Konya’ya taşıyarak Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret etme imkânı sağladı. Bu manevi yolculuklar, katılımcılara Mevlana’nın hayatını ve felsefesini daha yakından tanıma fırsatı sundu. Konya’daki Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden gruplar, burada düzenlenen anma etkinliklerine katılarak Şeb-i Arus’un ruhunu yerinde hissetti. Belediye, bu organizasyonla hem Mevlana’yı anma geleneğini sürdürdü hem de vatandaşlara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, “İnsanları hoşgörüye, iyiliğe ve kardeşliğe çağıran büyük tasavvuf âlimi Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi, vuslata erişinin 750. yıl dönümünde düzenlediğimiz anlamlı etkinliklerle andık. Semazen gösterilerimizle hemşehrilerimizi manevi bir yolculuğa çıkarırken, ney dinletileri ve dualarla onların ruhlarına dokunduk. ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ diyerek insanlığa evrensel bir mesaj sunan Hz. Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Pursaklar Belediyesi olarak, bu tür etkinliklerle vatandaşlarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmeye devam edeceğiz,” dedi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.