Ankara’da yaşayan Yozgatlı hemşehriler, Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya gelmeye devam ediyor. Sarıkaya ilçesine bağlı Azapbaşlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Keçiören’de bulunan bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaklaşık 400 Azapbaşlı köylüsü ve davetli aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan program, hemşehriler arasında güçlü bir birlik ve beraberlik ortamı oluşturdu.
Programa Azapbaşlı köyü sakinlerinin yanı sıra Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Abdullah Doğan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı, siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.
Keçiören’de Yoğun Katılımlı İftar Programı
Ankara’nın Keçiören ilçesinde gerçekleştirilen iftar programı, hemşehri buluşmasına sahne oldu. Farklı meslek gruplarından ve yaş gruplarından çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Ramazan ayının manevi atmosferi hep birlikte yaşandı.
İftar öncesinde misafirler birbirleriyle sohbet ederek hasret giderirken, uzun süredir görüşmeyen hemşehriler aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Program, birlik ve dayanışma duygularının pekişmesine vesile oldu.
Başkan Habib Kayaaltı: “Birlik ve Dayanışmayı Güçlendiriyoruz”
Programın açılış konuşmasını yapan Azapbaşlı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Habib Kayaaltı, Ramazan ayının manevi iklimine dikkat çekerek iftar organizasyonuna katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Kayaaltı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin. Bu güzel sofrayı kurmamıza vesile olan tüm hayırseverlerimize ve büyük bir özveriyle çalışan gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Dernek olarak güçlü bir yönetim anlayışıyla hemşehrilerimizi aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
Kayaaltı ayrıca, bu tür organizasyonların hemşehriler arasındaki dayanışmayı güçlendirdiğini vurguladı.
Federasyondan Dayanışma Mesajı
İftar programına katılan Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Abdullah Doğan da konuşmasında Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma duygularını güçlendirdiğini ifade etti.
Doğan, federasyon olarak Ramazan boyunca birçok iftar programına katıldıklarını belirterek şunları söyledi: “Ramazan ayının bereketini ve paylaşma ruhunu hemşehrilerimizle birlikte yaşamak için her gün farklı programlarda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Sofralarını bizlerle paylaşan Azapbaşlı Köyü Derneği ailesine gönülden teşekkür ediyorum.”
İftar programına katılan çevre köy dernek başkanları da bu tür organizasyonların hemşehri dayanışmasını güçlendirdiğine dikkat çekti.
Derbent Köyü Dernek Başkanı Bünyamin Çapraz, Azapbaşlı köylüleriyle aynı sofrada buluşmanın manevi anlamının büyük olduğunu ifade ederek, “Azapbaşlı hemşehrilerimizle aynı gönül sofrasında buluşmanın bereketini yaşadık. Rabbim bizleri sağlıkla bayrama ulaştırsın” dedi.
Terzili Köyü Dernek Başkanı Ümit Sert ise Ramazan ayının birlik ve dayanışma duygularını pekiştirdiğini belirterek, “Bu manevi atmosferde dayanışmamızı güçlendirdik. Aynı sofrada bir araya gelmenin mutluluğu gerçekten çok kıymetli” ifadelerini kullandı.
Başına Yayla Köyü Dernek Başkanı Servet Biçer de hemşehriler arasındaki bağların bu tür etkinliklerle daha da güçlendiğini belirterek, “Federasyon mensuplarımız ve hemşehrilerimizle gönül köprülerimizi güçlendirdik. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.