Sosyal tesislerde düzenlenen etkinlikler, hemşehri birlikteliğini güçlendirirken keyifli görüntülere sahne oluyor.

Çiğdemli Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Genel Kurul ve Arabaşı Şöleni Yapacak
Çiğdemli Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Genel Kurul ve Arabaşı Şöleni Yapacak
İçeriği Görüntüle

Ankara’da faaliyet gösteren Yozgatlı dernekler, yıllardır sürdürdükleri geleneksel arabaşı programlarını bu kış da tüm coşkusuyla gerçekleştiriyor. Yozgatlı Dernekler Federasyonu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen arabaşı buluşmaları, hem kültürel mirasın yaşatılmasına hem de hemşehrilerin kaynaşmasına vesile oluyor.

Yozgatlı Derneklerden Birlik Ve Beraberlik Mesajı

Akoluk Derneği, Yaycılar ve Ahmetfakılı Derneği ile Kırsınkayağı Köyü Derneği tarafından organize edilen arabaşı etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti. Köylülerin ve dernek üyelerinin bir araya geldiği programda, yöresel arabaşı çorbası ikram edilerek geleneksel kış sofraları kuruldu.

Etkinliğe, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Selçuk Bağcı ile federasyon yönetimi de katıldı. Arabaşı programı hem sohbet hem de dayanışma havasında devam etti.

Selçuk Bağcı: “Geleneklerimizi Yaşatmaya Devam Ediyoruz”

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Selçuk Bağcı, etkinliğin Yozgat kültürünün yaşatılması açısından önemli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Geleneklerimizi yaşatan, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bu güzel etkinlik için Akoluk Köyü Dernek Başkanımız Ahmet Uçar, Yaycılar Köyü Dernek Başkanımız Akif Reçber, Ahmetfakılı Köyü Dernek Başkanımız Abdullah Aydın ve Kırsınkayağı Köyü Dernek Başkanımız Cemal Nallı başta olmak üzere tüm dernek yönetimine gönülden teşekkür ediyorum.”

Arabaşı Geleneği Ankara’da Yaşamaya Devam Ediyor

Kış aylarının vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden biri olan arabaşı, Ankara’daki Yozgatlılar için sadece bir yemek değil; birlik, dayanışma ve sohbet anlamı taşıyor. Her yıl düzenlenen bu buluşmalar, gurbet elde hemşehrilik bağlarının güçlenmesine katkı sağlıyor.

Ankara’daki Yozgatlı dernekler, kış boyunca benzer organizasyonları sürdüreceklerini belirtiyor.

Muhabir: Kadir Görgülü