Teknoloji devi Apple, iPhone modellerinde çentiksiz bir tasarıma ulaşmak için LG ile stratejik bir iş birliğine imza atıyor. İlk olarak 2017 yılında iPhone X ile tanıtılan çentikli tasarım, yıllar içinde küçültülse de tamamen ortadan kaldırılamadı. Apple, LG ile birlikte ekran altı kamera teknolojisini geliştirerek çentiksiz iPhone hedefine bir adım daha yaklaşmayı planlıyor. Bu iş birliği, akıllı telefon sektöründe tasarım ve teknoloji standartlarını yeniden şekillendirebilir.
Ekran Altı Kamera Teknolojisinde Yeni Ufuklar
Ekran altı kamera (UDC) teknolojisi, akıllı telefonlarda tam ekran deneyimi sunma potansiyeline sahip olsa da görüntü kalitesi ve ışık geçirgenliği gibi zorluklarla karşı karşıya. Birçok telefon üreticisi, bu teknolojinin mevcut sınırlamaları nedeniyle ekran altı kameralardan uzak duruyor. Apple ise bu sorunu çözmek için LG Innotek’in yenilikçi “Freeform Optic” lens teknolojisine güveniyor. Serbest eğri yüzeylere sahip bu lens, ışık geçirgenliğini 2023’te yüzde 20’ye, 2024’ten sonra ise yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyor. Bu gelişme, çentiksiz bir iPhone’un önündeki teknik engelleri aşmada kritik bir rol oynayacak.
Dinamik Ada’dan Çentiksiz Geleceğe Geçiş
Apple, çentiksiz tasarıma ulaşana kadar mevcut Dinamik Ada özelliğini geliştirmeye devam edecek. Çin kaynaklarına göre, 2026 yılına kadar çentiksiz bir iPhone modeli piyasaya sürülebilir. Bu süreçte Apple, Dinamik Ada’yı daha da küçülterek Android cihazlarda yaygın olan ekran deliği tasarımına geçiş yapmayı planlıyor. Bu ara adım, kullanıcılara daha akıcı bir ekran deneyimi sunarken, çentiksiz tasarımın geliştirilmesi için zaman kazandıracak. Apple’ın bu stratejisi, hem estetik hem de işlevsellik açısından kullanıcı beklentilerini karşılamayı amaçlıyor.





