Türkiye’nin savunma sanayiinde öne çıkan firmalarından ARCA Savunma, İtalya merkezli askeri mühimmat üreticisi Esplodenti Sabino S.r.l. şirketini satın aldı. Şirketin yönetim kurulu başkanı İsmail Terlemez tarafından yürütülen satın alma sürecinde mali detaylar kamuoyuyla paylaşılmadı.

Arca Savunma

Ankara merkezli faaliyet gösteren ARCA Savunma’nın uluslararası operasyonlarını yürüttüğü İtalya ofisi Milano’da bulunuyor. Şirket, Çorum Sungurlu’daki üretim tesisinde farklı kalibrelerde top, havan ve silah mühimmatı, 20–40 kilometre menzilli roketler ve plastikan bazlı patlayıcılar üretiyor. Şirketin, İtalya'nın Casalbordino kentindeki Esplodenti tesisinde ne tür yapısal değişiklikler yapacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Elektrik Sayaçları Akıllanıyor: Türkiye Genelinde Değişim 1 Mart 2026'da Başlıyor
Elektrik Sayaçları Akıllanıyor: Türkiye Genelinde Değişim 1 Mart 2026'da Başlıyor
İçeriği Görüntüle

Esplodenti Sabino, özellikle mühimmat, füze ve patlayıcıların imhası konusunda uzmanlaşmış Avrupa’daki sayılı şirketlerden biri olarak biliniyor. Şirket, geçmişte NATO ve İtalya Savunma Bakanlığı ile yürüttüğü projelerle dikkat çekmişti.

ARCA Savunma ise kısa sürede büyük üretim kapasitesine ulaşarak, Amerika kıtasından daha fazla top mühimmatı üreten firma unvanıyla tanınıyor. Satın alma, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki küresel büyüme stratejisinin bir parçası olarak değerlendirilirken, ARCA'nın uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi1