Altın 6387.2 %0.69
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4342 %0.04
Euro 53.4664 %-0.31
Sterlin 61.503 %0.04

İstanbul'dan Yozgat'a Uzanan Otomobil Çetesine Darbe!

İstanbul'dan Yozgat'a Uzanan Otomobil Çetesine Darbe!

İstanbul merkezli büyük bir operasyonla, çalıntı ve yurtdışından getirilen araçlarla illegal ticaret yapan bir çeteye darbe vuruldu. "Şaşe-1" adı verilen operasyon, İstanbul başta olmak üzere Yozgat'ın da aralarında bulunduğu toplam 10 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi.

Organize suç örgütü, ağır hasarlı araçları satın alıp, bunları çalıntı veya yurtdışından getirilen araçlarla değiştirerek piyasaya sürmekte ve bu yolla haksız kazanç sağlamaktaydı. Polisin titizlikle yürüttüğü dört aylık fiziki ve teknik takibin ardından düzenlenen operasyonda, 31 şüpheliden 27'si gözaltına alındı. Ele geçirilen 44 araç, sahiplerine teslim edildi. Çetenin bu yolla yaklaşık 200 milyon lira değerinde vurgun yaptığı belirlendi.

Eş zamanlı baskınlar yapıldı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yürütülen operasyon, çetenin haksız kazanç elde etme yöntemlerini deşifre etti. Şüphelilerin ağır hasarlı araçlar satın alıp, bunları çalıntı, yurtdışından getirilen veya hacizli araçlarla değiştirerek sattıkları ve bu yolla ciddi miktarlarda haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Şüphelilerin gerçekleştirdiği 45 ayrı nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik eylemi de ortaya çıkarıldı. Operasyon kapsamında Ankara, Yozgat, Kayseri, Tokat, Diyarbakır, Adıyaman, Kırşehir, İzmir ve Samsun'da eş zamanlı baskınlar yapıldı.

kamu kurumlarını yaklaşık 200 milyon lira zarara uğrattıkları ifade edildi. Bu operasyon, benzer suç örgütlerine karşı emniyet güçlerinin ne kadar kararlı ve etkili bir mücadele yürüttüğünün de bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.