Yozgat, Çorum, Amasya’da Büyük Operasyon: Bakan Yerlikaya Açıkladı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde geniş çaplı bir terörle mücadele operasyonu gerçekleştirildiğini açıkladı. Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, "Bozdoğan-7" adı verilen operasyonlar kapsamında, Yozgat’ın da içlerinde olduğu 17 ilde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, silahlı terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu şüphelenilen 51 kişi gözaltına alındı.
Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşti. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Balıkesir, Çorum, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manisa, Yozgat ve Yalova olmak üzere toplam 17 ilde yürütülen operasyonlarda, terör örgütü içinde faaliyet yürüten şüpheliler tek tek yakalandı.
Faaliyetlerine son verildi
Operasyonun detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin illere göre dağılımını paylaştı. Buna göre; en çok şüpheli İstanbul'da olmak üzere, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Balıkesir, Çorum, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manisa, Yozgat ve Yalova'da DEAŞ terör örgütüne üye şüphelilerin faaliyetlerine son verildi.

Operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha göstermiş oldu. Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, kamuoyunu bilgilendirdi.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.