Kazankaya Kanyonu Su Baskını Nedeniyle Geçici Olarak Ziyarete Kapatıldı
Yozgat’ın Aydıncık ilçesindeki Kazankaya Kanyonu, Çekerek Irmağı’nda su seviyesinin yükselmesi sonucu sular altında kaldı. Yozgat Valiliği, can güvenliği nedeniyle kanyonun geçici olarak ziyarete kapatıldığını duyurdu.
Aydıncık ilçesinde yer alan ve doğal güzelliğiyle bilinen Kazankaya Kanyonu’nda, son günlerde etkili olan yağışlar ve Çekerek Irmağı’ndaki debi artışı nedeniyle su seviyesi yükseldi. Bu durum kanyonun giriş bölümünün sular altında kalmasına yol açtı.

Kanyon girişine geçici yasak
Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla kanyonun yaya girişine ve ziyaretlere geçici olarak kapatıldığı bildirildi. Yetkililer, bölgede oluşabilecek risklere karşı tedbirlerin hızla alındığını belirtti.

Kanyonda bulunan vatandaşlar tahliye edildi
Olay sırasında kanyon içerisinde bulunan vatandaşların ekipler tarafından güvenli şekilde bölgeden tahliye edildiği açıklandı. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı, sürecin kontrollü şekilde yürütüldüğü ifade edildi.
Kurumlar sahada incelemeyi sürdürüyor
Valilik açıklamasında, ilgili kurumlarla koordineli şekilde bölgede takip ve değerlendirme çalışmalarının devam ettiği vurgulandı. Su seviyesinin düşmesi ve güvenli koşulların sağlanmasının ardından kanyonun yeniden ziyarete açılıp açılmayacağı değerlendirilecek.

Vatandaşlara uyarı
Yetkililer, özellikle dere yatakları ve kanyon gibi doğal alanlarda ani su yükselmelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak vatandaşların uyarıları dikkate almalarını istedi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.