Altın 6440.85 %1.53
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.431 %0.02
Euro 53.5105 %-0.24
Sterlin 61.5563 %0.13

Ankara Üniversitesi'nde Dünya Diyabet Günü İçin Anlamlı Etkinlik

Ankara Üniversitesi'nde Dünya Diyabet Günü İçin Anlamlı Etkinlik

Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı, her yıl dünya genelinde diyabet konusunda farkındalığı artırmak amacıyla kutlanan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında özel bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, Tip 1 diyabetli çocuklar, gençler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Diyabet Yönetimine Yönelik Bilgilendirmeler Yapıldı

Etkinlikte sağlık profesyonelleri, diyabetle yaşayan çocuklara ve ailelerine yönelik kapsamlı bilgilendirmeler yaptı. Kurulan bilgilendirme standında, diyabet yönetiminde kritik önem taşıyan doğru beslenme, düzenli egzersiz, insülin tedavisi ve glukoz takibi gibi konular detaylı şekilde ele alındı.
Çocukluk çağında diyabetle yaşayan bireylerin sağlıklı gelişimlerini destekleyecek pratik öneriler ve güncel tedavi yaklaşımları paylaşıldı.

Evet-Hayır Bilgi Yarışması ve Hediyeler İlgi Gördü

Etkinlik sırasında katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Programın en eğlenceli bölümlerinden biri olan Evet-Hayır bilgi yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmanın ardından, bir yatarak tedavi gören ve bir ayaktan takip edilen iki çocuğa Sürekli Glukoz Ölçüm Cihazı hediye edildi.

Çocuklar İçin Eğlenceli Fotoğraf Köşesi

Etkinlik alanında oluşturulan kostümlü fotoğraf çekim köşesi, çocukların keyifli anlar yaşamasına olanak sağladı. Renkli kostümlerle çekilen fotoğraflar, etkinliğe neşe kattı.

“Sadece Tedavide Değil, Her Alanda Yanınızdayız”

Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı yetkilileri, diyabetli çocuklara yalnızca tıbbi tedavilerinde değil, sosyal ve psikolojik açıdan da destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca diyabet farkındalığına yönelik çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı.

Katılımcılara Teşekkür Edildi

Etkinliğe katılan çocuklara, ailelere ve organizasyonda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür edildi. Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi, diyabetle yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.