Yayımlanan ilanla birlikte başvuru tarihleri, genel şartlar ile kadro ve branş dağılımı netlik kazandı. Alım süreci, KPSS puanı esas alınarak ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yöntemiyle yapılacak.
DSİ’nin yayımladığı ilana göre, 328 sözleşmeli personel alımı için başvurular 18 Aralık 2025 Perşembe günü başlayacak ve 25 Aralık 2025 Perşembe günü sona erecek. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM tarafından yayımlanacak tercih kılavuzu doğrultusunda gerçekleştirecek.
KPSS Puanı Esas Alınacak
Personel alımı kapsamında herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmayacak. Yerleştirmeler, adayların KPSS puanları dikkate alınarak ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yöntemiyle gerçekleştirilecek. Adayların, tercih edecekleri pozisyonlara ait nitelikleri eksiksiz şekilde taşıması gerekiyor.
Genel Başvuru Şartları
İlanda yer alan genel başvuru şartları şu şekilde sıralandı:
-
Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 12’nci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
-
Tercih edilecek pozisyon için ÖSYM tercih kılavuzunda yer alan niteliklere sahip olmak,
-
Aynı esasların Ek 1’inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan şartları karşılamak,
-
7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında yapılacak arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması,
-
2022–2026 yıllarını kapsayan Genel Yatırım ve Finansman Programı’na ilişkin usul ve esaslarda belirtilen şartları taşımak.
Kadro ve Branş Dağılımı
DSİ tarafından yapılacak 328 sözleşmeli personel alımında kadro dağılımı şu şekilde açıklandı:
-
128 Mühendis
-
2 Tekniker
-
3 Avukat
-
59 Büro Personeli
-
121 Destek Personeli
-
15 Koruma ve Güvenlik Görevlisi
Tercih Süreci ÖSYM Üzerinden Yapılacak
Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin resmi sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Yerleştirme sonuçları da yine ÖSYM tarafından ilan edilecek. DSİ personel alımı, kamu sektöründe istihdam hedefleyen adaylar için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.
Başvuru süreci ve tercih kılavuzuna ilişkin detayların, ÖSYM tarafından yayımlanacak duyurularla netleşmesi bekleniyor.


