Altın 6371.37 %0.44
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4355 %0.04
Euro 53.425 %-0.36
Sterlin 61.4708 %-0.01

'Gençlik hedefi'ni anlattı

'Gençlik hedefi'ni anlattı

Yozgat Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi’nde Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın katılımıyla “Bir Gençlik Hedefi olarak Akademik Hayat” konulu sohbet gerçekleştirildi.

Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi tarafından öğrencilerin akademik gelişimlerine ve meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarına da katkı sağlayacak şekilde düzenlenen “Farkındalık Sohbetleri”nin bu kez ki konuğu Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata oldu.
Etkileşimli bir biçimde gerçekleştirilen programda Böyükata, “Bir Gençlik Hedefi Olarak Akademik Hayat” konusunda bilgiler verdi.
Böyükata, toplantıda, gençlerin geleceğe dönük planlar yapmasının gerektiği; üniversiteye girmenin ve üniversite sonrasında severek yapılacak bir mesleği seçmenin asıl amaç için sadece birer hedef olduğuna belirtilerek, asıl amacın daha ötelerde olması gerektiği vurgulandı.
Böyükata, ülkemizin ilerlemesi için her birimizin fert olarak hayallerinin, vizyonunun ve belirlenmiş amacının olması gerektiğini vurguladı.
Gençlere ileride yüksek lisans ve doktora yapmayı hedef olarak şimdiden belirlemelerini tavsiye eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, bulunduğumuz çevrenin yetersizliklerini görerek, bunu tembelliğe bahane etmeden, mevcut imkânların ve şartların farkında olarak, daha etkili ve verimli çalışmak gerektiğini ifade etti.
Böyükata, çalışan herkes değil, hedef odaklı ve stratejik planlarla çalışanların daha hızlı başarıya ulaşacağını dile getirdi.
Akademik hayattan ve deneyimlerden örneklerin verildiği toplantı ilgiyle izlendi.
Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi İle Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arasında Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü çerçevesinde bu tür etkinliklere katkı verildiği ve sohbetlerin öğrenciler açısından ufuk açıcı olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.