Altın 6381.93 %0.61
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.4357 %0.05
Euro 53.4482 %-0.36
Sterlin 61.4799 %0.01

MEB Açıkladı: Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'te olanlar Başvurabilir..

MEB Açıkladı: Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'te olanlar Başvurabilir..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere yönelik bir duyuru yaptı. Bu illerde görev yapan öğretmenler iller arası mazeret talebinde bulunabileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB), depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere yönelik bir duyuru yaptı. Bu illerde görev yapan öğretmenler iller arası mazeret talebinde bulunabileceği bildirildi.

MEB, tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenler için önemli bir yazılı duyuru yapıldı. Buna göre, 30 Eylül 2023 tarihine kadar üç yılını dolduran öğretmenler, iller arası mazeretleri sebebiyle yer değiştirme talebinde bulunabilecekleri belirtildi.

Yer değiştirme başvuruları, 6-7 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek ve atamalar 8 Eylül'de gerçekleştirileceği ifade edildi.

öğretmen kadrolarına 7433 sayılı Kanun uyarınca atanmış olanlar için 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresi gerekiyor.

vefat edenler, b. Kendisi veya eşinin anne veya babası depremde vefat edenler, c. Deprem sırasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu veya yıkıldığını belgeleyenler.
Başvuruda vefat eden kişinin ölüm belgesi ve e-Devlet Kapısı Sistemi'nden alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği istenecek.

Deprem nedeniyle ikamet edilen binanın hasar gördüğünü belgelemek için e-Devlet Kapısı Sistemi üzerinden alınmış orta veya ağır hasar belgesi ve tarihçeli yerleşim yeri ile diğer adres belgesi gerekiyor.

Başvuru koşullarını sağlayan öğretmenler, belgelerini MEBBİS sistemine yükleyerek başvurularını tamamlayacakları belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.