Milli Eğitim’den Okullarda Telefon Kullanımına yasak!
Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kararla, sınıflarda telefon kullanımını sonlandırdı. Öğretmen ve Öğrenci bundan sonra derste telefon kullanamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kararla, sınıflarda telefon kullanımını sonlandırdı. Öğretmen ve Öğrenci bundan sonra derste telefon kullanamayacak.
Sınıf ortamında Öğretmen ve Öğrencilerin telefonla konuşma görüntülerinin sosyal medya ortamında verilmesi sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir canlı yayın programında eğitim yapıldığı anlarda telefon kullanımının sınırlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Tekin'in bu ifadelerinden sonra telefon kullanımına yönelik kısıtlamaların getirileceği öngörülüyor. Bununla sınıf mahremiyetin korunması amaçlanırken, öğrencilerin ve öğretmenlerin derslere odaklanmalarıyla, eğitim verimliliğinin arttırılması hedefleniyor.
Özellikle ders esnasında telefonla ilgilenmenin, derse konsantre olmayı engellediği ve eğitim kalitesini olumsuz etkilediği düşünülüyor. Kişilerin rızası olmadan çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının kişisel mahremiyetin ihlaline neden olduğu göz önünde bulunduruluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu çerçevede ilerleyen günlerde telefon kullanımına yönelik yeni düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Sınıflara telefon getirilmesinin yasaklanmasıyla, eğitim verimliliğinin artacağı ve sınıf içi iletişimin sağlanması hedefleniyor.

Hızla gelişen ve değişen dijital dünya’dan öğrencilerin soyutlanmadan faydalı olacak bilgilere erişim sağlanması gelişimleri açısından faydalı olacağı dikkatten kaçırılmamalı. Eğitimde teknolojinin nimetlerinden doğru yararlanılması sağlanmalı.. Bu şekilde eğitim sistemi, teknolojinin getirdiği avantajlardan faydalanırken, olumsuz etkilerini minimize etmeyi başarabilir.
Haber Merkezi
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.