Altın 6440.85 %1.53
BIST 14421.15 %0
Dolar 46.431 %0.02
Euro 53.5105 %-0.24
Sterlin 61.5563 %0.13

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)'dan Meslek Liselerine Özel Proje

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN)'dan Meslek Liselerine Özel Proje

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat’ta ki Mesleki eğitim veren liselere proje desteği verecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü ‘Geleceğim mesleğim’ projesi kapsamında mesleki eğitim alt yapısı ve niteliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat’ta yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında Valilik toplantı Salonunda gerçekleştirilen Eylül ayı toplantısına Vali Kadir Çakır, Sivas Valisi Salih Ayhan, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, Kayseri TSO Başkanı Ömer Gülsoy, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı, Sivas İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş ve ORAN Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, geleceğim mesleğim projesi hakkında bilgi verdi.

Ayhan, “Bu doğrultuda ORAN olarak 3 İlimizin Milli Eğitim Müdürlükleri ile bir süredir devam eden çalışmalar neticesinde 2019 yılı öğretim yılının başlaması ile beraber eğitim, konferans, okul eşleşmeleri, sanayi-meslek lisesi buluşmaları, meslek liselerinin etkin tanıtımı gibi çeşitli alanlarda faaliyetler yapılması planlanmış ve ORAN ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında işbirliği protokolleri imzalanmıştır. “ Geleceğim Mesleğim” teması altında meslek liselerinin, gerek sanayici gerekse tüketici için gerçekten çok önemli bir yere sahip olduğunu anlatan ve bunu da çeşitli organizasyonlarla destekleyen faaliyetler gerçekleştirilecektir” dedi.

9 MİLYON DESTEK

Proje kapsamında 9 milyon lira ödenek ayrıldığını aktaran Vali Salih Ayhan, “Program ile toplam 9 milyon TL desteği Mesleki Eğitim Kurumları, Meslek Yüksek Okulları, Mesleki çatı kuruluşlarının başvuru sahibi olduğu bu program ile Bölge illerimizde mesleki eğitim altyapısının ve tanınırlığının artırılması amacıyla kullandırtmayı hedefliyoruz. Proje başına azami 750 bin lira destek talep edilebilen programda destek oranı azami yüzde 90 olabilecektir. Fizibilite Desteği başvuruları ağustos sonu itibarıyla son bulmuş ve gelen başvuruların değerlendirilmesi bugünkü toplantımızda yapıldıktan sonra en yakın zamanda destek almaya hak kazananlar ilan edilecektir. Ayrıca, 2019 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında bölge illerimizden güdümlü proje konuları Ajans tarafından toplanmış olup yine bugünkü toplantımızda Bakanlığa sunulmak üzere liste üzerinde görüşmelerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.